Muzici si traditii în Cismigiu

Sursa: http://www.agerpres.ro/media/index.php/cultura/item/13758-Festivalul-International-de-Folclor-la-a-patra-editie.html

 

 
A patra editie a Festivalului International de Folclor - "Muzici si traditii în Cismigiu", îsi va deschide portile vineri, în Parcul Cismigiu, cu o parada a participantilor însotiti de fanfare.
 
Parada va pleca din Piata Revolutiei (parcarea hotelului "Hilton"), pe Calea Victoriei pâna la Cercul Militar, dupa care va coborî pe Bdul Regina Elisabeta si se va opri în Gradina Cismigiu unde se va da startul festivalului. 
 
"Tema editiei din acest an este 'unitate prin diversitate'. Exprimarea prin acte de cultura cu specific diferit creeaza punti de comunicare între oameni care nu apartin neaparat aceleiasi comunitati", a declarat directorul festivalului Claudia Popa într-o conferinta de presa. 
 
Festivalul, care se va desfasura în perioada 18-20 iunie, va fi animat de un târg al mestesugarilor, care va fi deschis în fiecare zi a evenimentului între orele 10,00-22,00, de un teatru pentru copii, momente de cântece si dansuri folclorice românesti si de recitaluri de exceptie cu Ovidiu Lipan Tandarica si Maria Buza. 
 
De la eveniment nu vor lipsi momente artistice oferite de minoritatile nationale din România dar si ansambluri internationale din Georgia, Grecia, Mexic, Serbia, Turcia si Ucraina. 
 
Festivalul include o sectiune de muzica si dans traditional, o zona gastronomica cu mâncare traditionala româneasca, un târg al mesterilor populari precum si o zona în care vizitatorii se vor putea plimba cu trasuri cu cai, iar copiii cu ponei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Cautare