Stiri

Florile Dalbe

Sâmbătă, 15 decembrie Iată, vin colindătorii!

Duminică, 16 decembrie Datini de Crăciun şi Anul Nou!

12 ani de Cărtureşti

Ne-am dori ca de ziua noastră, joi, 22 noiembrie 2012, să nu vorbim despre realizări şi proiecte de viitor, ci despre o aventură în care nu am fost niciodată singuri. Cărtureşti aparţine celor care şi l-au imaginat.

Alături de noi în acest exerciţiu continuu de imaginaţie sunt toţi cei care au încredere în puterea cărţilor de a schimba, discret, vieţi; în puterea muzicii de a schimba mentalităţi. Joi este, de fapt, ziua lor. Îi aşteptăm în librărie, să le strângem mâna şi să povestim despre ce mai citim, ce mai ascultăm, ce mai pregătim.

Noaptea albă a bibliotecilor

La inițiativa ANBPR și a bibliotecilor publice, în noaptea de sâmbătă, 17 spre 18 noiembrie a.c., începând cu ora 18.00, se va da startul celei mai inedite campanii de activități culturale și recreative pe timp de noapte, sub genericul NOCTURNA BIBLIOTECILOR.

In București veti putea vizita:
1. Biblioteca Națională a României
2. Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” București
3. Biblioteca Metropolitană București
4. Biblioteca Pedagogică Națională “I. C. Petrescu”

Metroul la 33 de ani


Avand in vedere ca in data de 19 noiembrie 2012 se vor implini 33 de ani de la punerea in functiune a primului tronson de metrou, Metrorex va invita la urmatoarele actiuni ce vor marca evenimentul:

- Expozitie de fotografii cu tema „Cu metroul prin Bucuresti” in parteneriat cu Asociatia Bucurestiul meu drag.
Cu aceasta ocazie se va lansa si pliantul de promovare “Cu metroul prin Bucuresti”. Expozitia va propune o calatorie prin intermediul fotografiilor atat prin subteran cat si prin punctele turistice ale Bucurestiului.
Vernisajul expozitiei: miercuri 14 noiembrie 2012 -ora 19: 00 in statia Piata Unirii 1.
 
- Miniconcert de muzica clasica organizat in colaborare cu Asociatia "Arta nu musca".
Calatorii s-au obisnuit deja sa coboare din trenul de metrou si sa-si dea intalnire cu arta.
Trenurile de metrou vin si pleaca necontenit. Viata pulseaza in subteran, totul se misca, totul e viu.
Data: miercuri 14 noiembrie 2012 - ora 18: 30 in statia Piata Unirii 1 in deschiderea expozitiei de fotografie.
 
- Spectacol omagial sustinut de Teatrul Masca – Statui vivante.
 Spectacolul isi propune sa ofere publicului calator momente de relaxare si sa demonstreze ca bucuria creatiei adevarate poate fi oferita si primita - adaugand valoare culturala unui spatiu public important, metroul din Bucuresti.
Data: duminica 18 noiembrie 2012 incepand cu ora 12:30 in statia de metrou Piata Unirii 1.
 
- Ziua Portilor Deschise – vizita la Dispeceratul Central.
  Bucurestenii sunt asteptati sa viziteze inima metroului, Dispeceratul Central. Vor afla de ce responsabilitatea pentru viata a mii de oameni in fiecare minut poate integra operatorul de trafic in categoria celor mai dificile profesii din lume. Data: duminica 18 noiembrie 2012 incepand cu ora 11:00.
 
- Intalnire cu oficiali ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii - in prezenta mass media - in statia Academia Militara.
Pe santierul viitoarei statii de metrou Academia Militara, ce face parte din tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 de metrou din Bucuresti, va avea loc o intalnire cu oficiali ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii precum si alti distinsi invitati - in prezenta mass-media.
Data: luni 19 noiembrie in intervalul orar 13:00 – 14:00.

Festivalul Internaţional de teatru de stradă B-fit in the Street!

Festivalul Internaţional de teatru de stradă B-fit in the Street!


13.09.2012-16.09.2012, Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul Colţea, Piaţa 21 decembrie 1989 (Fântâna de la Universitatea de Arhitectură), Piaţa Unirii, Centrul Istoric

Ziua Pompierilor

INVITAŢIE ÎN CENTRUL ISTORIC  PENTRU A SĂRBĂTORI ÎMPREUNĂ POMPIERII ROMÂNI,  DE ZIUA LOR


Avem onoarea de a vă invita, miercuri, 12 septembrie, începând cu ora 18.00, în Centrul Istoric al Capitalei, la un eveniment deosebit, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a-i sărbători împreună pe salvatorii de profesie – pompierii, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie, când se împlinesc 164 de ani de la bătălia din Dealu Spirii.
 
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă participă la această festivitate, nu doar în calitate de invitat, ci şi de participant activ, prin executarea de exerciţii demonstrative periculoase, ce vor ţine cu sufletul la gură publicul prezent la eveniment.
 

Impletituri si origami la Muzeul Satului

Impletituri si origami la Muzeul Satului 1-3 septembrie

Promenada Operei

Promenada Operei

Dansuri mexicane

“Grupul de dans folcloric AZTLÁN” Teteles – Puebla


Programul spectacolelor:
23 iulie/ora 18:00 - Palatul Naţional al Copiilor, Bucureşti
24 iulie/ora 18:00 - Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, Bucureşti

Recicloniada revine!

Recicloniada revine! Îndemnul rămâne: colectaţi selectiv şi reciclaţi!

Vineri, 29 iunie, bucureştenii sunt invitaţi la maratonul reciclării în Centrul Vechi. Numeroase concursuri cu premii şi super concerte Animal X şi Sistem vor răsplăti eforturile de colectare selectivă ale locuitorilor Capitalei.

BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL

8-17 iunie, Piata George Enescu, A VII-a ediţie a Bucharest Music Film Festival debutează peste două zile în Piaţa George Enescu.

SkirtBike sărbătorește 3 ani în București

SkirtBike sărbătorește 3 ani în București

NOAPTEA ALBA A GALERIILOR

Vineri 25 Mai 2012, Noaptea Alba a Galeriilor va invita la o noua plimbare nocturna prin Bucurestiul artei contemporane.

SALONUL DE FOTOGRAFIE BUCURESTI – SAFO

Tot ceea ce inseamna azi fotografia, pentru toti cei care o fac si o admira: profesionisti, amatori, marele public.
Veti gasi la a cea de-a treia editie a Salonului de fotografie SAFO toate valentele lumii fotografiei: de la standuri de vanzare si testare a ultimilor noutati de pe piata de fotografie, demonstratii, ateliere practice, concursuri de fotografie, sesiuni foto, dezbateri si multe alte evenimente speciale.
Veti intalni aici fotografi de prestigiu, profesori de fotografie, profesionisti ai lumii imaginii... pregatiti pentru schimburi de idei si discutii cu toti vizitatorii Salonului.

CUVINTE PE PELICULA

Centrul Ceh îi invită sâmbătă 19 mai la ora 11:00 pe toți pasionatii fotografiei analog, dar si ai literaturii, la un maraton foto inedit: participantii sunt asteptati împreună cu aparatele lor foto analog la sediul Centrului, unde vor primi o rolă de film cu 24 de cadre FOMA, alb-negru şi un text al unuia dintre autorii cehi sărbătoriti prin această initiativă. Experimentul este deschis primilor 50 de fotografi care se vor înscrie, iar filmele se acordă pe principiul „primul venit – primul servit”.

Arcul de Triumf va fi deschis vizitatorilor în zilele de 12 si 13 mai

În această perioadă, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic marchează, printr-o serie de manifestări dedicate Armatei Române şi Eroilor Neamului, împlinirea a 135 de ani de la Declaraţia de Independenţă (9 mai 1877).

Word Press Photo in Bucuresti

World Press Photo, cea mai importantă expoziţie internaţională de fotojurnalism, va putea fi vizitată la Bucureşti, în perioada 17 mai – 10 iunie 2012, în noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României.

Expoziţia Sony World Photography Awards 2012

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 18 – 30 mai la Cafeneaua Verona, libraria Cărturești și va include o secţiune dedicată fotografilor români finaliști

Ziua Portilor Deschise la case memoriale din Bucuresti

Duminica, 6 mai, va fi sarbatorita Ziua Portilor Deschise la casele memoriale ale Muzeului Municipiului Bucuresti, obiectivele pot fi vizitate intre orele 10:00 si 18:00

I.D. Berindei (1871-1928) Proiecte de arhitectură: palatele urbane

Începând cu data de 26 aprilie 2012, Cabinetul de Desene şi Gravuri al Muzeului Naţional de Artă al României prezintă expoziţia temporară I.D. Berindei (1871-1928) Proiecte de arhitectură: palatele urbane, deschisă publicului până pe 30 septembrie 2012 în cadrul Galeriei de Artă Românească Modernă, în sălile dedicate expunerii de arte grafice. Organizatoarea expoziţiei este Elena Olariu, specialist al Muzeului Naţional de Artă al României.

Conferinta "Une petite maison, un petit jardin" - Pablo Katz

Conferinta "Une petite maison, un petit jardin" - Pablo Katz

Farmecul discret al fotografiei argentice

Farmecul discret al fotografiei argentice

Intre timp - flori si florarese in Bucuresti

Institutul Cultural Roman Budapesta gazduieste expozitia “Intre timp – flori si florarese in Bucuresti” in perioada 4.04 - 14.05. Expun artistii Mirela Traistaru, Justinian Scarlatescu si Lucian Muntean, curator: Pavel Susara.
Vernisajul va avea loc miercuri 4 aprilie 2012, ora 18, la sediul ICR Budapesta (Román Kulturális Intézet Budapest) 1146 Budapest, Izsó u. 5
Proiectul “Intre timp – flori si florarese in Bucuresti”  a fost expos la Muzeul Taranului Roman, in  martie 2011.  http://www.lucianmuntean.ro/fotoreportaj/139/Floril_si_florarese.htm
Acest proiect îşi propune să facă o paralelă între trecut şi prezent, între Bucureştiul interbelic şi cel contemporan, între florăresele de altădată şi cele de acum, între atmosfera pieţei de flori din Bucureştii vechi şi ceea ce se întâmplă acum.
Florăresele practică această meserie din generaţie în generaţie. Expoziţia propune o călătorie „Între timp” prin intermediul imaginilor începând cu cele de arhiva din anii 1920 până la cele din zilele noastre.
Artiştii, Mirela Trăistaru, Lucian Muntean şi Justinian Scărlătescu, participanţi la proiect, vor prezenta toate acestea prin intermediul picturii, fotografiei şi al reportajului. Fotoreportajul realizat multimedia descrie comerţul cu flori provenite din Olanda, în România, preluarea lor de către vânzătorii en-gros şi apoi vânzarea la piaţa de flori din Bucureşti.

Vernisaj Kaleidoscop II

Vernisaj Kaleidoscop II

expozitie "Horia Creanga - crezul simplitatii"

Horia Creanga

Expoziţia de benzi desenate Lívia Rusz

Lívia Rusz

Workshop de fotografie argentica

Farmecul discret al fotografiei argentice. Workshop de fotografie argentica

Workshop de fotografie documentara Hidden Reality

Europhotometeo ´12 - concurs de fotografie cu subiect meteorologic

 

Europhotometeo ´12 - concurs de fotografie cu subiect meteorologic

Central Park West

 

SERILE DE TEATRU GOLDART
CASA DE LICITATII GOLDART
 
Va invita la spectacolul
 
Central Park West de Woody Allen
 
Luni 16 ianuarie, ora 19.00
 
Luni 16 ianuarie va invitam din nou la teatru. Primul spectacol din acest an, in Sala GOLDART DOROBANTI 127 (intrarea prin str. Washington), este"Central Park West", avandu-l  ca autor pe celebrul Woody Allen, in interpretarea  actorilor Alexandra Fasola, Sorina Stefanescu, George Costea, Mihai Prejban si Iolanda Covaci si in regia Zsuzsanei Kovacs.
 
In   „Central Park West”, Woody Allen pune in scena starile de spirit ale burgheziei new-yorkeze. Infidele si inselatoare, personajele, pe cat de chic in oras, pe atat de delasatoare in intimitatea apartamentelor lor, se vad confruntate cu descoperirea tulburatoarelor lor secrete.  Piesa trateaza complexitatea raporturilor umane prin intermediul  dialogurilor extrem de amuzante si a situatiilor absurde pana la cosmar.
 
Interpretarea de exceptie a talentarilor actori si hazul spumos al piesei vor contribui la o seara speciala pe care Casa de Licitatii Goldart v-o ofera la inceput de an, alaturi de o minunata expozitie de arta moderna si contemporana ce precede licitatia de joi 19 ianuarie.
 
Accesul permis in limita locurilor disponibile.
 
Rezervari la tel.: 021 312 31 67

Gala Superlativelor VIP

FotoHaiku la final

Canon premiaza excelenta

Canon premiaza excelenta

Romania dincolo de sosele

Our Big Day Out - 17-18 decembrie

Our Big Day Out - 17-18 decembrie

Castigatorul concursului "Sarea in bucate"

Castigatorul concursului "Sarea in bucate"

Startul sarbatorilor de iarna

Primarul General, Sorin Oprescu, va da startul sarbatorilor de iarna, duminica, 04 decembrie, in Piata Timpului din Capitala (langa magazinul Cocor). Evenimentul va avea loc incepand cu ora 18.30, cand vor fi aprinse luminile de Sarbatori.

GAUDEAMUS

Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură, ediţia a 18-a se va desfăşura în perioada 23 - 27 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

Concurs de fotografie "Sarea in bucate"

Concurs de fotografie "Sarea in bucate"

André Kertész - Expoziţie de fotografii

André Kertész - Expoziţie de fotografii

Ziua Metroului Bucurestean

Sambata, de ziua metroului, va fi "Ziua Portilor Deschise la Metrou", se poate
vizita Dispeceratul Central, intre orele 10:00 – 15:00, situat in incinta
statiei de metrou Piata Unirii 1.

Tot pe 19 noiembrie 2011, in statia Piata Unirii 1, cu incepere de la ora 12.30
spectacol omagial sustinut de Teatrul Masca cu "Fuga de Bach" - spectacol eseu
si "Gardienii se intorc".
La multi ani Metrorex!

Fotohaiku - invitatie la expozitie

ORAŞUL - Expoziţie de fotohaiku

Eli Driu mentiune si premiul publicului la Worldwide Photowalk

 

Cu bucurie va anunt ca Eli Driu a luat mentiune la Worldwide Photowalk.
Din aproape 1.000 de fotografii castigatoare pe plan local Eli este printre primele 11, felicitari!
anuntul preminatilor: http://www.scottkelby.com/blog/2011/archives/22358
premiul castigat de Eli: http://worldwidephotowalk.com/prizes/
Eli pe orasul.ro: http://www.orasul.ro/users/publicprofile/ioselly
 
Felicitari! 
Andrei Bîrsan
Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag

10 fotografi, 10 povestiri - expozitie de fotografie, acum si in Bucurest

 

10 fotografi, 10 povestiri - expozitie de fotografie, acum si in Bucuresti
 
vernisaj joi 20 octombrie, ora 18, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei din Bucuresti
 
http://www.4000dpi.ro/foto/10%20fotografi%2010%20povestiri/index.html
 
Fiecare artist fotograf expune cite 6 lucrari, format 30 x 45cm, prin care prezinta o poveste in maniera proprie. In expozitie sunt prezente aproape toate genurile artei fotografice, aceasta uluitoare diversitate tematica si de stiluri personale extrem de bine definite conducand la un eveniment ce se anunta a fi cel putin interesant. 

Street Photography @ Street Delivery

Expoziția are ca temă generală fotografia de stradă, în 20 de imagini surprinse la a cincea ediție a Street Delivery.

Castigatorul concursului "Viata in centrul vechi al Bucurestiului"

Castigatorul concursului "Viata in centrul vechi al Bucurestiului"

Salonul National "Fotografia Anului"

Salonul National "Fotografia Anului"

Concurs de fotografie "Viata in centrul vechi al Bucurestiului"

 

Concurs de fotografie "Viata in centrul vechi al Bucurestiului"
Organizator: Asociatia Bucurestiul meu drag
Sponsor Scoala de fotografie RGB Photography 

Zilele Bucurestiului 2011

Între 16 şi 18 septembrie sărbătorim Bucureştiul

Prin Bucuresti 27-28 august

„Incheierea cursului” - Penitenciarul Bucuresti-Jilava

Vernisajul expozitiei de fotografie „Incheierea cursului” - Penitenciarul Bucuresti-Jilava

Cornel Hlupina, membru al Asociatiei „Bucurestiul meu drag” si al Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania (AAFR) va invita la vernisajul expozitiei de fotografie „Incheierea cursului de initiere in fotografie pentru persoane private de libertate” - Penitenciarul Bucuresti-Jilava, 2011.

Street Heroes 2011 – festival românesc dedicat exclusiv culturii urbane

 

Festivalul, care a înregistrat un real succes în 2010, va fi organizat anul acesta de o echipă fresh şi va avea loc între 16 şi 18 Septembrie în acelasi Parc Tineretului din Bucureşti.
 
Singurul festival românesc dedicat exclusiv culturii urbane şi deja recunscut în industria de profil ca fiind unul dintre cele mai mari din Europa de Sud-Est se întoarce!
 
După o primă ediţie pe parcursul căreia peste 12.000 de persoane au semnat condica de prezenţă, Street Heroes revine în forţă anul acesta într-un format ce va aduna la un loc tot ce-ţi trece prin cap când vine vorba de cultură urbană: Skateboarding, BMX, Bboying Battle, Graffiti & Collage, muzici bune şi alte surprize.

Zilele Brâncovenilor

La palatul său, Constantin Brâncoveanu organiza inedite manifestări artistice, concerte şi spectacole. Prin fastul ceremoniilor şi prin bogata viaţă culturală şi artistică, domnia lui Brâncoveanu a rămas un model pentru urmaşi

Micul Paris salută Parisul

 

Muzeul Naţional de Istorie a României invită publicul să petreacă o seară aparte pentru a regăsi afinităţile culturale dintre România şi Franţa, în cadrul evenimentului muzeal Micul Paris salută Parisul, ocazionat de celebrarea în luna iulie a Zilei Naţionale a Franţei şi, de asemenea, a imnului francez La Marseillaise, în data de 30 iulie.
 
Evenimentul, organizat în colaborare cu agenţia Oyster & Zax, va avea loc în data de 30 iulie 2011, la sediul MNIR, important monument istoric al Bucureştilor, edificiu cunoscut în trecut sub numele de Palatul Poştelor, situat pe Calea Victoriei nr.12, în Centrul Istoric al Capitalei, între orele 19:00 şi 01:00.
 
Începând cu orele 19.00 şi până după miezul nopţii, vizitatorii vor putea parcurge expoziţiile permanente şi temporare ale muzeului, beneficiind de ghidaje gratuite şi vor asista la concerte speciale, momente de teatru, reprezentaţii de dans şi alte momente culturale interesante. 

ANDRÉ KERTÉSZ - L'intime plaisir de lire

 

Muzeul National de Arta Contemporana
14.07.2011 – 28.08.2011
 
Expozitie realizata de Jeu de Paume Paris si Mediateca de arhitectura si patrimoniu a
Ministerului Culturii si Comunicatiei din Franta
 
 
Tema lecturii:
 
Fie ca se afla intr-o gradina, autobuz, o cafenea, o biblioteca sau un salon, pe o terasa sau în pat, la scoala sau la razboi, în picioare, asezat sau culcat, cititorul este peste tot: într-un alt univers si într-un timp care nu este cel prezent. El se afla în interiorul lecturii sale, în gândurile sale, în ceea ce afla, în ceea ce simte, într-o alta lume, reala sau imaginara.
 
Acest decalaj spatial si temporar, afectiv si spiritual a fost fotografiat de André Kertész, cu întelegerea initiatului. A facut-o cu blândete, fara sa interfereze sau sa perturbe cititorul pe care-l cunostea atât de bine. Astfel, si noi, datorita lui, împartasim placerea intima de a citi si de a vedea imagini. De a fi informati, de a sti, de a gusta cuvintele, de a calatori, de a ne simti legati de necunoscut sau de prieteni, de a aprecia emotiile, sentimentele inedite, de a descoperi noutatea.
 
Expozitia de fata reuneste o selectie de fotografii din colectia Mediatecii de arhitectura si patrimoniu a Ministerului Culturii si Comunicatiei din Franta.

BALETUL FOLCLORIC ORIZABA

 

“BALETUL FOLCLORIC ORIZABA”
27 iulie/ora 18:00 - Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” Bucuresti
În anul 1987, Ernesto Gómez Santa Rosa, balerin si scenograf veracruzan, preia conducerea artistica a Baletului Folcloric Orizaba, creând astfel un precedent în balet, prin calitatea si profesionalismul pe care le-a imprimat grupului recunoscut la nivel national si international. 

CARTIER DE VARA, EDITIA A III-A

Între 16 iulie si 4 septembrie, zilele de sâmbata si duminica sunt rezervate atmosferei de vacanta în parcurile Cismigiu si Herastrau (cu sprijinul Administratia Lacuri Parcuri Agrement Bucuresti), Lumea Copiilor (sector 4), Sebastian (sector 5), Moghioros (sector 6).

Noaptea Institutelor Culturale 2011

 

A cincea ediţie a Nopţii Institutelor Culturale are loc vineri, 24 iunie 2011, în Capitală.
 
Noaptea Institutelor Culturale cuprinde evenimente propuse de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Forumul Cultural Austriac, Fundaţia Culturală Greacă, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Camões/Ambasada Portugaliei, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură "Vito Grasso", Institutul Polonez şi Delegaţia Wallonie-Bruxelles.
 
Sunt programate peste 50 de evenimente, care se vor derula timp de mai bine de 14 ore în 8 locuri din Bucureşti.

Muzici si Traditii în Cismigiu

Primaria Municipiului Bucuresti, prin CreArT – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza în perioada 24 - 26 iunie, cea de-a V-a editie a Festivalului International de Folclor „Muzici si Traditii în Cismigiu”.

Ziua Portilor Deschise pentru Fotografie

 

Muzeul Naţional „GEORGE ENESCU” organizează „Ziua Porţilor Deschise pentru Fotografie”, la secţiile sale  din Bucureşti - Palatul Cantacuzino şi Sinaia - Casa memorială „George Enescu”.
 
Prin aceste evenimente, Muzeul Naţional „GEORGE ENESCU” aniversează 55 de ani de existenţă, marcând momentul din 19 iunie 1956, când prinţesa Maria Cantacuzino, soţia compozitorului George Enescu, a avut iniţiativa înfiinţării acestui muzeu, care să omagieze memoria marelui dispărut.

Cismigiul copiilor

 

Duminică, 29 mai, de la ora 11.00 până seara la 21,00, parcul Cişmigiu va răsuna de veselie, de Ziua Internaţională a Copilului. 
 
Personaje costumate, mimi, cataligari, jongleuri, statui vii, clovni şi magicieni îi vor introduce pe cei mici într-o lume de poveste. Copiii vor construi păpuşi, vor deveni maeştri Origami, artiştii plastici vor desena şi vor modela împreună cu ei, mulţi vor asculta poveşti, iar cei mai năzdrăvani vor participa la experimente distractive, jocuri şi concursuri sportive. În chioşcul central, micuţii sunt aşteptaţi la face-painting şi la coafor. Portretişti şi caricaturişti le vor imortaliza figurile şi le vor oferi în dar

Corul Inocentilor

 

Corul Inocenţilor, pe Lipscani colţ cu Smârdan.
 
Figurinele reprezintă Corul Inocenţilor şi sunt creaţia artistului Andrei Pandea-Antonescu, iar scopul evenimentul organizat în Bucureşti este de a strânge donaţii pentru copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Marie Curie.
 
Peste 5.000 de pitici din lut au fost aranjaţi cu grijă pe pavaj, de voluntari ai asociaţiei Beneva. Artistul a oferit micilor creaţii lucrate manual diferite stări sufleteşti pe care să le exprime în faţa trecătorilor: de la bucurie, teamă, emoţie, bucurie sau tristeţe. Din marea de pitici, care nu se ridică la mai mult de 10 centimetri deasupra solului, unul din 20 are o culoare diferită. Alegerea artistului nu este întâmplătoare, pentru că atrage atenţia, încă odată, asupra faptului că printre noi sunt şi persoane cu dizabilităţi, faţă de care trebuie să fim tolerante.

Bookfest

 

„Bookfest“, proiect cultural organizat de Asociaţia Editorilor din România (A.E.R.) şi co-finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, se va desfăşura între 25 şi 29 mai 2011 în pavilioanele C2 (14), C1 (15), C4 (16), C5 (17) şi C6 (C18) ale Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti.

Lectia de arta si Porti deschise

In perioada 25 – 30 Mai in pasajul din Piata Universitatii va avea loc evenimentul “Lectia de Arta”, iar in data de 28 Mai, intre orele 11.00 – 18.00 cea de-a saptea editie a evenimentelor grupate denumite “Porti deschise – Ziua Universitatii”. Acesta din urma se va desfasura la Universitatea Nationala de Arta Bucuresti. 

consolidare si optimizare functionala a cladirii Teatrului National „I.L. Caragiale"

 

Conferinta 11 mai
 
Miercuri, 11 mai 2011, la ora 13.00, sunteti invitati în Sala Mare a Teatrului National (intrarea principala) la o conferinta de presa deschisa publicului larg. Accesul în sala este liber.
 
O ocazie unica de a vedea - sub forma unui „show" sceno-tehnic - tot ce poate oferi scena mare a Teatrului National.
 
În prima parte a acestei conferinte de presa sunteti invitati sa vizionati un spectacol-unicat: întreaga echipa de tehnicieni de scena ai TNB a contribuit la realizarea acestui spectacol inedit conceput de regizorul Vlad Stanescu, spectacol în care trapele, sufitele, stangile, turnantele, reflectoarele, filtrele si toate celelalte componente ale unei scene de teatru executa - pe muzica -  un adevarat balet, menit sa puna în valoare extraordinarele capacitati tehnice ale scenei mari a TNB. Aceasta demonstratie spectaculoasa a fost facuta în premiera în cadrul conferintei de presa din 15 septembrie 2010, la deschiderea actualei stagiuni, când a fost primita cu aplauze entuziaste de asistenta prezenta. Ni s-a sugerat, înca de atunci, reluarea - pentru un public mai larg - a acestui spectacol si ne bucuram ca putem raspunde acum acestei solicitari.
 
Tema celei de a doua parti a conferintei de presa va fi consacrata lucrarilor de consolidare si optimizare functionala a cladirii Teatrului National „I.L. Caragiale" din Bucuresti de la a caror demarare efectiva se împlinesc doua luni. Va invitam sa aflati direct de la specialistii în domeniu cum va arata teatrul la capatul acestor lucrari de anvergura. Directorul General al TNB, Ion Caramitru, arhitectul Romeo Belea - autorul proiectului si reprezentanti ai antreprizei de constructii care executa proiectul va vor da informatii detaliate despre stadiul lucrarilor si vor raspunde întrebarilor dumneavoastra.

"PromoStress" sau plimbarea unui bezmetic derutat

 

Expozitie foto "PromoStress" sau plimbarea unui bezmetic derutat.
 
 
vernisaj de 7 mai 2011 la orele 16 in foaierul Universitatii Populare "Dalles"

Aeronautic show

 

AeroNautic Show 2011 este a doua ediţie a festivalului anual dedicat sporturilor aeriene şi nautice realizat cu ocazia Zilei Europei.
 
În cele 3.5 ore de spectacol AeroNautic legătura între aer şi apă se va face printr-o suprapunere elegantă a evoluţiilor nautice şi a celor aeriene astfel încât spectatorul nu va sesiza momentele de trecere dintre cele două medii atât de diferite.

Vizita la Stadionul National

Duminică 17 aprilie este ziua porţilor deschise la Stadionul Naţional

Expo foto LANDSCAPE

Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest) şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită vineri, 15 aprilie, de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei de fotografie alb negru LANDSCAPE! / by Tomas Bican.

mostenirea de sub daramaturi

Joi, 14 aprilie 2011, de la ora 18.30, la Club A (str. Blănari 14) va avea loc o dezbatere pe tema  Bucureşti: moştenirea de sub dărâmături. Întâlnirea deschide seria de evenimente „ICR goes Underground“, organizată de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Club A. Prima întâlnire...

Arta sau parfumul?

 

La această întrebare vor răspunde luni de la ora 19 cei 15 artişti implicaţi în proiectul “Pour femme by dorinnegrau”. Dorin Negrău i-a provocat la realizarea unor lucrări artistice printr-un proces invers: de la parfum la imagine.
 
Vernisajul expoziţiei are loc pe 11 aprilie la ora 19 la Cafepedia, Pictor Verona Nr. 2 Bucureşti

Wood be nice – fotografie pe lemn

 

Atelierul de creatie “Una Isola Muy Hermosa” are placerea de a anunta prima expozitie de fotografie pe lemn din România sub numele “Wood Be Nice” . Vernisajul expozitei va avea loc la Atelierul de Productie (aflat în Splaiul Unirii, nr. 160) duminica 3 aprilie, începând cu ora 19:30.
 
 
Vor fi expuse aproximativ 50 de lucrari continând imagini realizate de 6 fotografi, imagini ce au fost transferate pe lemn masiv prin metode artizanale. Lucrarile rezultate au un aspect inedit între pictura pe lemn si fotografie retro.

Ziua Jandarmeriei Romane

3 aprilie, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, între orele 12.00 – 16.00, Jandarmeria Română adresează tuturor cetăţenilor invitaţia de a participa la manifestările ce vor fi organizate cu prilejul sărbătoririi a 161 de existenţă.

Salbatic.Nocturn.Traditional

 

Targul de Turism al Romaniei, Romexpo, Pavilion A

"Salbatic.Nocturn:Traditional" prezinta 3 sectiuni care surpind Romania din alte unghiuri - fotografie WilfLife, fotografie din Romania noaptea si fotografie etnografica.

Expun - Silviu Matei, Alex Conu, Ana Negru, Vlad Dumitrescu si multi altii

Parteneri si sustinatori ale celor 3 sectiuni si ai fotografilor - National Geographic, observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu si revista Satul.

Radu Beligan va avea stea pe Walk of Fame din Piata Timpului

Radu Beligan va avea stea pe Walk of Fame din Piata Timpului

Expozitie de fotografie „Libertatea în imagini”

Sâmbătă, 26 martie 2011, ora 17.00, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Libertatea în Imagini”, cuprinzând fotografii realizate de Serge Zănoagă, Mihai Stamate şi Corina Roşca în timpul protestelor din 7 aprilie 2009 de la Chișinău, când tinerii basarabeni revoltaţi de falsificarea alegerilor din 5 aprilie 2009 au protestat împotriva regimului comunist de la Chişinau, pentru libertate și pentru un viitor democratic. Expoziţia va fi deschisă în perioada 26 martie – 2 aprilie 2011.

Între timp – flori și florărese în București

Între timp – flori și florărese în București

 

Artistii Mirela Traistaru, Justinian Scarlatescu si Lucian Muntean va invita la expozitia de pictura, fotografie si fotoreportaj  “Intre timp – flori si florarese in Bucuresti”, cu vernisajul  joi 24 martie, ora 18.00 in sala Foaier a Muzeului National al Taranului Roman din Bucuresti.
 
Curator: Pavel Susara
 
Invitat: acad. Constantin Balaceanu Stolnici

Lumi mexicane

Lumi mexicane

Expozitia Euro

 

Banca Naţională a României găzduieşte în perioada 10 martie - 27 mai 2011 expoziţia itinerantă euro

Carnavalul Venetian in fotografii

Fotograful Simion Buia si Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso" din Bucuresti va invita la vernisajul expozitiei Maschere di Venezia.

Arta si mirosul ei “Pour Femme by Dorin Negrau”

Maitresse Maison Store organizeaza, în parteneriat cu The Ark, în perioada 02 martie – 31 martie 2011, expozitia de fotografie, pictura, sculptura si scurt metraj „Pour Femme”.

Expozitia fotografica DARAMITE

Expozitia fotografica DARAMITE

Salonul Nautic International

Ajuns la a treia ediţie, singurul eveniment nautic desfăşurat indoor din România va reuni în perioada 23 – 27 februarie, la Romaero, entuziaştii, profesioniştii şi amatorii sporturilor nautice.

Aniversare Victor Rebengiuc

Joi, 10 februarie 2010, maestrul Victor Rebengiuc împlineşte 78 de ani. Cu această ocazie, de la ora 14:00, marele actor de teatru şi film va primi o stea în Piaţa Timpului din Bucureşti, aflată în imediata vecinătate a magazinului Cocor şi a Centrului istoric al Capitalei. Victor Rebengiuc este al doilea [...]

Arhiva de imagine Alexandru Tzigara-Samurcas – expozitie la MTR

Între Orient si Occident   Arhiva de imagine Alexandru Tzigara-Samurcas 13 – 30 ianuarie 2011   Sala Irina Nicolau, Muzeul Taranului Român   Joi, 13 ianuarie 2011, ora 17:00, la Muzeul Taranului Român, la Sala Irina Nicolau, va avea loc vernisajul expozitiei arhi-VE/RO. Între Orient si Occident. Arhiva de imagine Alexandru Tzigara-Samurcas. 

Primul Salon al Artistilor Fotografi din Bucuresti

  Organizat sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, primul Salon al Artiştilor Fotografi din Bucureşti  va fi vernisat miercuri, 12 ianuarie 2011, ora 18, în holul oficial al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, blv. Octavian Goga nr 2, sector 3, Bucureşti.   Această primă ediţie se înscrie în suita manifestărilor [...]

Bucurestiul fotogenic - Ghid de iubit Bucurestiul

Este Bucurestiul fotogenic? DA! Bucurestiul fotogenic - Ghid de iubit Bucurestiul, ne plimba pas cu pas prin Bucurestiul zilelor noastre si ne invata cum sa-l iubim si sa-l fotografiem. Este un ghid de fotografie de strada aplicat la Bucuresti, cu sfaturi de la fotografi, cu exemple de aparatura fotografica necesara, cu locuri [...]

Expozitia “Naturalis”

Imi face placere sa va invit la expozitia "Naturalis", ce se va desfasura in sala "Gheorghe Focsa" a Muzeului National al Satului din Bucuresti. Ea cuprinde picturi semnate de Constantin Dipse  si fotografii de Ionuţ Dipse. Expozitia va fi deschisa pana in data de 13 februarie 2011. Vernisajul va avea loc pe 9 [...]

Expozitie de fotografie "Visions" Alex Csiki

nud artistic, conceptual.. iesit din tiparele clasice Atmosfera va fi intretinuta de un concert Cyfer   7 decembrie la 20:00 La Scena, Calea Calarasilor nr 55 Bucuresti

Fotografia anului 2011

Concursul Fotografia Anului a ajuns la final. Juriul a decis, dupa trei runde de jurizare, castigatorii la cele 10 sectiuni dar si cele 10 nominalizari pentru fiecare sectiune in parte. On-line pot fi vizionate pe langa fotografiile nominalizate si premiile concursului, toate imaginile inscrise in concurs si care au respectat [...]

Expozitie Robert Capa

  Marţi, 30 noiembrie, ora 18.00 - CCU, str. Gina Patrichi nr. 8 Expoziţie Robert Capa   Expoziţie de excepţie. „Cel mai celebru fotograf de război” a fotografiat în cinci dintre războaiele secolului XX: Războiul Civil din Spania, războiul chino-japonez, al Doilea Război Mondial, în Izrael şi Indichina. Robert Capa a spus: „Dacă pozele [...]

Gibraltar Impex.JPG

  Va invit la expozitia Gibraltar Impex. JPG   Vineri 26 noiembrie 2010, ora 19.00   in curtea interioară a Muzeului Național George Enescu, București (Calea Victoriei 141, Casa cu lei)     Aurel TAR și Lucian Muntean expun un proiect-instalație  Gibraltar Impex. JPG în jcadrul expoziției-container a artistului francez Laurent Pernel.   Va avea loc amplasarea proiectului Gibraltar în [...]

Targul de carte Gaudeamus

  Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de învăţătură, ediţia a 17-a, se va desfăşura de joi, 18 noiembrie, până luni, 22 noiembrie a.c. în Pavilionul Central Romexpo   În premieră, Târgul GAUDEAMUS va avea ca Invitat de onoare o ţară : Belgia, Valonia-Bruxelles

Buzesti in demolari

Au inceput demolarile pe Buzesti

Expozitia de fotografie "In cautarea Bucurestiului pierdut"

Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) si partenerii sai, Asociatia „Salvati Bucurestiul" si Asociatia „Bucuresti", au placerea de a va invita miercuri, 20 octombrie 2010, incepand cu ora 17h30, la deschiderea expozitiei de fotografie „In cautarea Bucurestiului pierdut", in Club Fabrica din Str. 11 Iunie nr. 50, sector 4, [...]

Octombrie 2010

Acest Octombrie 2010 are 5 vineri, 5 sambete si 5 duminici, fapt ce se intampla odata la 823 de ani

Noaptea Agentiilor de publicitate

Marti, 28 septembrie, dupa lasarea serii, pe la 8, plecam la colindat prin agentii. Millenium Communications ne-a pregatit harta participantelor la Noaptea Agentiilor

workshop de portret

 

5 saptamani in balon

  vezi Romania de sus Te invităm la o aventură inedită în România: 5 săptămâni în balon. Dacă ţi-au plăcut peripeţiile imaginate de Jules Verne, vino să încerci senzaţia unică de a urca într-un balon cu aer cald deasupra oraşului tău. Află ce trebuie să faci pentru a câştiga un loc în nacelă. Timp de [...]

Digital Print&Sign la Romexpo 22 - 25 septembrie 2010

expozitia internationala pentru tipar si semnalistica (www.printsign.ro ) deschisa intre 22 si 25 septembrie

Instantanee FotoSensibile – Gradina Botanica 150 de ani

  Concurs de fotografie:  Instantanee FotoSensibile – Gradina Botanica 150 de ani   Inscrierile sunt acceptate in perioada: 20 septembrie – 30 octombrie 2010 Desemnarea castigatorilor: 05 noiembrie 2010 Concursul se adreseaza tuturor celor pasionati de fotografie, profesionisti si neprofesionisti, sensibili la detaliile fine ale naturii

FESTIVALUL CULTURII THAILANDEZE

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează luni, 13 septembrie 2010, ora 11.00 conferinţa de presă cu tema: FESTIVALUL CULTURII THAILANDEZE, desfăşurat în perioada 18 - 22 septembrie 2010.

Zilele Muzeului Taranului

10-19 septembrie Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase, sau surprinzătoare, sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totdată că aici [...]

Târgul de Pâine din Parcul Naţional

10-12 septembrie Mii de bucureşteni, de la cei mai mici până la cei mai mari au ales, încă de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, 11 septembrie a.c. să viziteze din nou Târgul de Pâine deschis de Primăria Sectorului 2 în Parcul Naţional pentru a admira expoziţiile culinare cu degustare [...]

Tea&Coffee Festival

  Luni, 6 septembrie 2010 Orele 19:00- Vernisajul expozitiei de fotografie- The Coffee Syndrom, Autor: Andrei Tanase, Cafepedia- Romana (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 2) Intrarea libera   Marţi, 7 septembrie 2010 Orele 19:00- Tea Break, Teatru de improvizatie- TrupArt, Gradina Verona (Str. Pictor Arthur Verona, nr.13-15, in spatele Librariei Carturesti) Intrarea libera   Miercuri, 8 septembrie 2010 Orele 19:00, [...]

INGE MORATH: Jurnalul meu românesc

Din 2 septembrie 2010 până pe 17 octombrie, la Sala Oaspeţi   Vernisaj: 2 septembrie, ora 18.00   În septembrie 2010 Forumul Cultural Austriac împreună cu Muzeul Ţăranului Român va prezenta prima expoziţie de mari dimensiuni cu lucrările celebrei fotografe Inge Morath. Opera fotografică a lui Inge Morath (1923 – 2002) este puternic influenţată [...]

Andrei Namolosanu - expozitie foto

  Miercuri, 1 septembrie 2010, ora 18.00, la Ceainaria Carturesti va avea loc vernisajul expozitiei “23”. Expozitia reprezinta premiul acordat castigatorului Inspired – Photography 2009, Andrei Namolosanu.   “23” este primul vernisaj personal al lui Andrei si cuprinde lucrari din portofoliul personal al artistului, inclusiv lucrarile castigatoare la Inspired – Photography 2009. Andrei Namolosanu [...]

Super speciala Baneasa Rally Show

Prima proba speciala a Raliului Tara Barsei Dunlop - SEAT o ocazie de facut fotografii cu masini

Science is fun!

  Liga Studentilor Electronisti in parteneriat cu ASUR lanseaza o noua editie a concursului on-line de fotografie, tema noii competitii fiind "Science is fun!". Sint acceptate fotografii care prin subiectul si/sau maniera de realizare sugereaza ideea ca stiinta poate fi distractiva. Sponsorul concursului este compania System Plus SRL.   Calendarul concursului este urmatorul: - [...]

Concurs national pentru fotografi si stilisti

  Fashiontv organizeaza in cadrul Fashiontv Weekend  - Concurs national pentru fotografi si stilisti Duminica, 22 August 2010, ora 14:00 Vox Maris, Costinesti   Modelele Fashiontv vor poza in tinutele celor mai mari designeri din Romania: Catalin Botezatu, Mihai Albu, Laura Olteanu, Clara Rotescu, Ersa Atelier si Wanda's Dream. Vor avea loc show-uri foto de exceptie [...]

Mica Riviera

  De ce Mica Riviera? Fie ca-l iubim sau nu, Bucurestiul face parte din viata noastra. In loc sa ne plangem ca e gri si aglomerat, noi ne-am gandit sa profitam la maximum de locurile placute. Unul dintre ele e chiar pe Bulevardul Unirii, vizavi de magazinul Unirea. Acolo, pe malul Dambovitei, [...]

TARGUL care... rupe gura targului

Punem grătarul la încins, cuptoarele să duduie, scoatem straiele de sărbătoare din cufere şi ne lustruim încălţările pentru a ne aştepta oaspeţii gurmanzi şi amatori de jocuri populare la cea de-a doua ediţie a „Târgului care... rupe gura târgului. Dansează pe arome tradiţionale!”, petrecere cu muzică, dansuri şi gustări timp [...]

Parisul vazut de Cristi Ivan

Aici va puteti delecta cu imagini din Paris facute de Cristi Ivan http://www.flickr.com/photos/hafrenz/sets/72157624576221429/detail/

Expozitie foto

Absolvenţii Clasei de fotografie – promoţia iulie 2010 - au plăcerea de a vă invita să participaţi la vernisajul expoziţiei de fotografie, sâmbătă, 31 iulie 2010, ora 17,00 în foiaerul Universităţii Populare Ioan I. Dalles.

TURISM ECUMENIC

  Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Regia Autonoma de Transport Bucuresti au incheiat un protocol care prevede promovarea zonelor turistice din jurul Bucurestiului.    Incepand cu data de 01.08.2010, 9 linii pilot vor face legatura intre Bucuresti - terminalele Piata Presei Libere, Str. Sf. Vineri si Ghencea - si urmatoarele zone turistice: Manastirea [...]

Expozitia de fotografii “Sudul Basarabiei (Bugeac)”

Institutul Fraţii Golescu pt. relaţii cu românii din străinătate vă invită pe data de 26 iulie 2010 ora 18:00 la Clubul Tăranului din cadrul Muzeului Ţăranului Român pentru a participa la vernisajul expoziţiei de fotografii “Sudul Basarabiei (Bugeac)” semnată de IULIA MODIGA.

Set de BikeWalk-uri

  De acum înainte ne vedem sâmbătă de sâmbătă cu echipa din spatele acestui “mic” proiect, poliţia, salvarea şi bicicliştii bucureşteni la o plimbare de sâmbătă seara. Traseul va fi mereu următorul: Parcul Tineretului (întâlnire pe terenul de baschet/intrarea Şincai) – Unirii – Universitate – Romană – Bd. Dacia – Calea Victoriei [...]

Via Sport

  Primaria Municipiului Bucuresti ii invita pe bucuresteni sa faca sport in aer liber. In fiecare weekend, incepand din 16 iulie si pana pe 8 august, pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Victoriei si intersectia cu str. Ion Mincu vor fi amenajate terenuri de baschet, de tenis de picior si de badminton [...]

Otopeni Air Show 2010

  Compania Naţionala Aeroporturi Bucuresti organizeaza si anul acesta un spectacol aviatic, “OTOPENI AIR SHOW – 2010”. Programat pentru data de 17 iulie 2010, evenimentul se inscrie in calendarul de manifestari dedicate Centenarului Vlaicu-Coanda. Incurajati de prezenţa unui public larg la prima editie (2009), in cadrul mitingului din acest an vor evolua peste [...]

Poveste din Maramures

  Poveste din Maramures   Expozitie foto Mihai Grigorescu,   Cafe Verona - Carturesti 15-31 iulie   vernisaj, joi 15 iulie ora 18.00

Milonga Babilon in parcul Herastrau

  Duminica, 4 iulie a.c de la ora 8 pm pana la miezul noptii sunteti invitati la Milonga Babilon, pe terasa Byblos din parcul Herastrau,  situata intre intrarea in parc de la Piata Charles de Gaulle si cea de la restaurantul Pescarus; paralel cu Bulevardul Aviatorilor. In comparatie cu alte tari (chiar vecine cu [...]

Expozitia Scolii de Poetica Fotografica

Scoala de Poetica Fotografica "Francisc Mraz" din Bucuresti de sub egida Fundatiei Culturale SOCIETATEA DE CONCERTE din Bistrita, verniseaza expozitia "Baroc de Dobrogea - 2008-2010" a cursantilor scolii din ultimele trei generatii. Evenimentul va avea loc pe 30 iunie 2010, ora 19.00, la Muzeul Costumului Popular din cadrul Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti", din [...]

Noaptea Institutelor Culturale

  Vineri, 25 iunie 2010, va avea loc în Bucureşti cea de-a patra ediţie a Nopţii Institutelor Culturale. Organizată de EUNIC – Bucureşti, Noaptea Institutelor Culturale cuprinde evenimente propuse de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Forumul Cultural Austriac, Fundaţia Culturală Greacă, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Francez,Institutul Italian de Cultură "Vito Grasso", Institutul Polonez, Delegaţia [...]

Muzici si traditii în Cismigiu

    A patra editie a Festivalului International de Folclor - "Muzici si traditii în Cismigiu", îsi va deschide portile vineri, în Parcul Cismigiu, cu o parada a participantilor însotiti de fanfare.   Parada va pleca din Piata Revolutiei (parcarea hotelului "Hilton"), pe Calea Victoriei pâna la Cercul Militar, dupa care va coborî pe [...]

Bookfest

Te poftim la citit! Anul acesta, la Bookfest, cărţile au... un sabor especial. Vino să descoperi Spania din cuvinte! Cea de-a V-a ediţie a Salonului International de Carte Bookfest se desfăşoară între 9 şi 13 iunie 2010, în pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 ale Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti. Bookfest [...]

SUNT cu Nikon in vacanta

  In weekend-ul 29-30 mai 2010, Nikon organizeaza in Baneasa Shopping City din Bucuresti evenimentul “Sunt cu Nikon in vacanta”. Vizitatorii vor putea testa toate aparatele foto compacte si DSLR Nikon, vor putea vizita expozitia a sase dintre cei mai cunoscuti fotografi romani si vor avea sansa de a invata cum [...]

Expozitie si parada automobile vechi

La muzeul Bucurestiului (Sutu) duminica 16 mai 9.30-11.00 expozitie, de la ora 11 parada. Regulamentul evenimentului ANTEBELLUM permite participarea modelelor de vehicule care si-au inceput fabricatia inainte de sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial , deci pot participa si vehicule postbelice ca fabricatie (Jeep-urile CJ2A si CJ3A, IFA F8, CITROEN TRACTION, [...]

Noaptea muzeelor în Bucureşti

  Noaptea muzeelor în Bucureşti În noaptea de 15 mai 2010, muzeele bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive. Muzeul Naţional de Artă al României: 16:00 – 04:00 Muzeul Naţional de Artă Contemporană: 21:00-05:00 Muzeul Naţional de Geologie: 19:00 – 01:00 Muzeul Naţional „George Enescu”: [...]

Back to the USSR

A fost odata ca-n povesti   http://izismile.com/2010/05/04/back_to_the_ussr.html

Curs foto

  Dacă doriţi să vă aprofundaţi cunoştinţele, vreţi să vă iniţiaţi în domeniu fotografic sau să faceţi din fotografie o profesie, programul organizat de CPPC este cea mai potrivită alegere. Acest curs se adresează persoanelor pasionate de fotografie, dar şi specialiştilor care lucrează deja într-un studio sau în laboratoare audio-video. Modulele sunt [...]

Zilelor Muzeului Militar National

In zilele de 8 si 9 mai a.c., intre orele 9.00-14.00 vor avea loc la sediul muzeului festivitatile celei de-a X a editii a " Zilelor Muzeului Militar National" . Tema din acest an este "Frumoasa-i viata de soldat....la Muzeul Militar "si isi propune sa reflecte aspecte mai putin "razboinice" ale vietii [...]

Curs Adobe Photoshop CS4

Curs Adobe Photoshop CS4 (800 Ron elevi si studenti/1000 Ron persoane fizice) 30 ore de curs (15 intalniri a cate 2 ore, 2 intalniri pe saptamana) Materiale pregatitoare pentru certificarea Adobe Certified Expert Photoshop CS4 Suport de curs + sistem de evaluare online dupa modelul Cisco Netacad Plata se poate face in patru transe (4 [...]

Luna Plina - excursie

Luna Plina - excursie Maine miercuri 28 aprilie mergem in excursie pe Dambovita cu tema "Luna plina". Esta o idee a Ancai Serban, iti multumesc Anca. Ne intalnim la ora 19.15 la Metrou Crangasi, afara inspre magazinul Plus. Vom porni pe Dambovita de la podul Ciurel spre Piata Unirii. Avem prilejul sa fotografiem in [...]

Florica Jianu locul I

Expozitia foto "Plimbari prin Cotroceni" -editia I, un proiect al Asociatiei Cotroceni. Opera Nationala, aprilie 2010  Felicitari marii castigatoare Florica Jianu si celorlati care au luat (si au degustat…) premii: Stefania Margarit-premiul II Radu Diaconescu-premiul III Razvan Radu-mentiune Ion Mates-mentiune Cristian Ene-mentiune Andrei Mustata-mentiune.

Google Maps Romania s-a lansat oficial

Compania a lansat oficial vineri Google Maps Romania, serviciu disponibil la adresa maps.google.ro pentru utilizatorii locali si pentru companii. Google Maps Romania poate fi vizualizat in mai multe feluri.     * Butonul „Harta” afiseaza o harta traditionala, utila pentru gasirea unei adrese sau pentru definirea unui traseu de la A la B;     [...]
Pagini: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Cautare