Asociatia Bucurestiul meu drag

Traieste clipa, pastreaza clipa!


Cum ar fi dacă ne-am urca azi într-un taxi şi l-am ruga pe şofer să ne ducă la Predoleanu?
Ne-ar înţelege oare că vrem să mergem la magazinul de fierărie de la Obor?

Cum ar fi dacă i-am da întâlnire unei tinere la intrare pe Uliţa Mare?
Am găsi-o oare la capătul Lipscaniului?

Ce ar zice un om de afaceri dacă i-am propune o întâlnire la restaurant în Bucureşti lângă Gara Târgovişte?
Ar zâmbi oare cu înţeles ştiind că ne referim la Gara de Nord?

Ne drămuim zilnic timpul între birou, familie, prieteni, şcoli, Mall-uri, hipermarketuri, restaurante şi câteodată reuşim chiar să furăm un pic de timp pentru un teatru sau o expoziţie de pictură. In rest nu mai avem timp de nimic. Nu mai avem timp să ne gândim că în drumurile noastre zilnice prin oraş călcăm pe pământuri pline de istorie.

Merită să descoperim pentru noi toţi şi pentru copiii noştri farmecul locului, oamenii şi tradiţiile care l-au construit, care i-au definit spiritul şi care într-un fel sau altul interferează zilnic cu prezentul nostru.

Te invităm să spunem împreună povestea oraşului nostru, aşa cum îl iubim, aşa cum îl trăim în fiecare zi, aşa cum ni se schimbă sub priviri! Să o spunem pentru noi, pentru copiii noştri, pentru cei care trec grăbiţi prin oraş sau pentru cei care vin să-l viziteze pe îndelete.

Vom lansa expoziţii de fotografii tematice, vom continua excursiile foto pe care le organizăm în prezent în oras, vom edita albume, ghiduri, culegeri de articole etc.

Un obiectiv prioritar este acela de a încuraja cunoaşterea Bucureştiului de către elevi şi studenţi! Nu vom neglija nici promovarea Bucureştiului în afara ţării.

Andrei Bîrsan
Preşedinte Asociaţia “Bucureştiul meu drag”

PS. Ce mi-ai răspunde dacă te-aş întreba când a fost ultima dată când ai zâmbit încântat, spunându-i oraşului tău cu emoţie şi mândrie Bucureştiul meu drag?

Fii bucureştean, vino alături de noi!


Tel.:  0743.076.255, CP 19-102, Bucureşti
Andrei Bîrsan andrei.birsan@orasul.ro -
2010

Cautare