Muzici si Traditii în Cismigiu

Sursa: http://www.realitatea.net/festivalul-international-de-folclor-muzici-si-traditii-in-cismigiu-in-acest-weekend_846654.html

Primaria Municipiului Bucuresti, prin CreArT – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza în perioada 24 - 26 iunie, cea de-a V-a editie a Festivalului International de Folclor „Muzici si Traditii în Cismigiu”.

 

Evenimentul se va deschide vineri 24 iunie, cu o parada a costumelor populare românesti si internationale, care se va desfasura pe traseul: Ateneul Român (Piata George Enescu) - Calea Victoriei - Cercul Militar - B-dul Regina Elisabeta - Parcul Cismigiu (intrare Arhivele Statului).
 
Festivalul include trei mari sectiuni: spectacole folclorice, târg de mestesugari (40 de casute cu produse si obiecte traditionale românesti) si spatiu gastronomic.
 
„Prin aceasta editie a Festivalului International de Folclor, readucem în fata publicul bucurestean traditii din toate zonele tarii si de peste hotare. Nu ne propunem numai sa redam identitatea satului în spatiul urban, ci sa integram traditia autentica în marele circuit cultural european”, a declarat Claudia Popa, directorul festivalului.
 
Oferta manifestarilor este bogata: ansambluri folclorice românesti si internationale, ansambluri ale minoritatilor si comunitatilor nationale, interpreti renumiti, fanfare si grupuri de copii. Proiectul cultural mai include ateliere de creatie pentru cei mici, etnocinemateca, precum si plimbari cu trasuri si ponei în zone special amenajate. Manifestarile mentionate se vor desfasura pe toata perioada festivalului, în intervalul orar 10.00 – 22.00, intrarea fiind libera.
 
Festivalul International de Folclor „Muzici si Traditii în Cismigiu” este singurul eveniment de acest tip din zona de sud a României, în care prezenta pe scena a peste 1.000 de artisti reprezinta o recunoastere nationala si internationala a valorii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Cautare