Carnavalul Venetian in fotografii

Sursa: http://www.modernism.ro/2011/02/28/carnavalul-venetian-in-fotografii-printate-pe-canvas/

Fotograful Simion Buia si Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso" din Bucuresti va invita la vernisajul expozitiei Maschere di Venezia.

Carnavalul de la Venetia are o traditie de 743 de ani atragand anual milioane de turisti. Chiar in aceste clipe, masti si costume celebre ale unor personaje istorice, sub care respira nebanuite fiinte umane se arata publicului in Piazza San Marco si de-a lungul Canal Grande. Bauta, moretta sau pantalone, venite din toata lumea, le maschere se pregatesc luni de zile pentru o defilare si aplauzele sutelor de turisti care se strang in piata San Marco pentru competitia finala. Prin expozitia de fotografie de la Institutul Italian de Cultura o parte din magia si istoria celui mai vechi si celebru Carnaval este adusa mai aproape de noi. Mastile surprinse de Simion Buia (www.simionbuia.ro) in ipostaze misterioase, uneori ironice, deslusesc un stil artistic aparte, ancorat in scoala fotografica europeana contemporana, expozitia fiind cu vanzare.
Vernisajul are loc miercuri, 2 martie, ora 19, la Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso" din Bucuresti, Aleea Alexandru nr. 41.
RSVP:
Asociatia Action Concept
Tel: 0763 654 920 | [email protected]
 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Cautare