Primul Salon al Artistilor Fotografi din Bucuresti

 

Organizat sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, primul Salon al Artiştilor Fotografi din Bucureşti  va fi vernisat miercuri, 12 ianuarie 2011, ora 18, în holul oficial al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, blv. Octavian Goga nr 2, sector 3, Bucureşti.
 
Această primă ediţie se înscrie în suita manifestărilor artistice  ce au loc  între 11 ianuarie si 11 februarie în cadrul festivalului “Luna Fotografiei din România” în mai multe oraşe din România  şi reuneşte 21 de artişti fotografi bucureşteni. Inedit este faptul că pe simezele salonului expun deopotrivă artişti amatori alături  de fotoreporteri  cu recunoaştere internaţională sau seniori pentru care fotografia este doar o pasiune de o viaţă ălaturi de tineri care au transformat pasiunea într-o profesie aducătoare de mari satisfacţii.
 
Din această unitate fermecătoare în diversitatea ei a rezultat un salon amplu şi incitant unde pot fi admirate toate genurile artei fotografice, de la nud la peisaj, de la fotografia de reportaj la cea experimentală  sau de la imaginea documentară la cea din perspectivă aeriană. Ca fapt divers, în Salon vor fi expuse fotografii realizate între anii 1951 şi 2010.   
 
Salonul Artiştilor Fotografi din Bucureşti reprezintă, înainte de toate, o premieră în viaţa artistică a  oraşului deoarece, deşi pare greu de crezut,  în Capitala României nu a existat până acum dorinţa şi voinţa de a oferi artiştilor bucureşteni un salon numai a lor unde să-şi definească talentul, originalitatea şi forţa ideilor novatoare.
 
Tot o premieră o reprezintă decizia conducerii AAFR de a omagia în fiecare an cîte un artist fotograf consacrat care, de-a lungul vieţii sale a îmbogăţit patrimoniul artei fotografice româneşti. Astfel, la această primă ediţie a Salonului bucureştean, admiraţia noastră se îndreaptă spre domnul Daniel Badescu AFIAP cel ce în anul 1954 a devenit cel mai tânăr membru  AAF.  
 
Vernisarea Salonului Artiştilor Fotografi din Bucureşti va avea loc în prezenţa preşedintelui AAFR, dl. Stefan Toth A FIAP.
 
 
Eugen Negrea
Directorul Salonului Artiştilor Fotografi din Bucureşti
Secretar general al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România

Comentarii (4)

11 Jan 2011, ora 15:34
comentariu scris de Florica Jianu

am si eu doua fotografii...: )

11 Jan 2011, ora 16:10
comentariu scris de Neculae JUNCU

Salutam evenimentul. Fotoamator, voi participa la vernisaj cu speranta de a invata cate ceva. Numai de bine!

12 Jan 2011, ora 21:40
comentariu scris de Claudiu NH

Felicitari, FJ ! Trec precis sa vad asa o manifestare ! Ce nu mi-e clar e : pana cand e deschis ?

15 Jan 2011, ora 9:46
comentariu scris de Florica Jianu

pana pe 10 februarie, dar saptamana viitoare va fi mutata in alta sala, nu va mai fi deci la intrare trebuie intrebat unde...: )

Adauga un comentariu

Cautare