Aparat de fotografiat: NIKON D80 (NIKON CORPORATION) | ISO: 200 | Timp de expunere: 10/1800 | Diafragma: f/6.7 | Distanta focala: 220/10



Nume fotografie: 15-drama
Autor: Jianu Florica

Comentarii (5)

09 Aug 2010, ora 0:30
comentariu scris de Mirela Fruja

tristă povestea lor...Citisem despre statuia asta cu mulţi ani în urmă, în jurnalul naţional - aveau un supliment de ziua îndrăgostiţilor... primul loc în care m-am dus după ce am luat harta!

09 Aug 2010, ora 14:45
comentariu scris de Florica Jianu

S-au căsătorit, au aflat că sunt fraţi, s-au sinucis La sfârşitul secolului 19, Constantin Porroinianu, fiul unui mare boier din zona Olteniei, pleaca la studii la Paris. La o chermeză între studenţi, tânărul oltean trăieşte o aventură de-o noapte cu o frumoasă pariziancă. Fata rămâne însărcinată, dar Porroinianu o părăseşte pentru a se întoarce în ţară şi a veghea la propriile afaceri. În România a reuşit să devină unul dintre cei mai bogaţi moşieri, dobândind proprietăţi ce se întindeau pe trei judeţe: Dâmboviţa, Ilfov şi Romanaţi. Porroinianu devenise celebru în vremea sa pentru actele de caritate pe care le făcea aproape zilnic: oferea mâncare săracilor, elevilor le dădea cărţi şi caiete, iar liceele din ţară primeau de la el cele mai noi hărţi şi planşe anatomice. Anii au trecut şi Porroinianu îşi trimite fiul la studii la Paris la aceiaşi universitate unde învăţase şi el cu 20 de ani înainte. La fel ca şi tatăl său, fiul lui Poroineanu întâlneşte o studentă pariziancă la o petrecere: cei doi se îndrăgostesc şi după puţin timp se căsătoresc în secret. Fiul se întoarce acasă pentru a-şi prezenta soţia tatălui său. Doica moşierului a pus informaţiile cap la cap şi le-a comunicat celor doi cumplita veste: fata era copilul pariziencei cu care Porroinianu senior avusese o aventură în tinereţe iar proaspeţii însurăţei erau de fapt frate şi soră. În acelaşi zi cei doi tineri s-au sinucis. Îşi duc şi astăzi somnul de veci la Bellu sub un monument realizat de vestitului artist italian, din Florenţa, Raffaelo Romanelli (1856-1928). În acelaşi loc se odihneşte şi moşierul Porroinianu care, doborât de suferinţă, a sfârşit ca şi copilul lui, sinucigându-se. Şi-a luat viaţa la doar o zi după ce şi-a scris testamentul prin care lăsa moştenire toată averea sa primăriei din Caracal.

09 Aug 2010, ora 19:21
comentariu scris de Mihaela Petre

fascinanta poveste...si trista totodata...

11 Aug 2010, ora 12:57
comentariu scris de Diana H

wow:( insa acum ca stiu povestea nu mi se pare sugestiva statuia

13 Aug 2010, ora 14:32
comentariu scris de Eli Driu

Tragice povesti de dragoste, dar fara nicio legatura cu statuia.

Adauga un comentariu



Fotografiile din galerie