Cimitirul Bellu

Cimitirul Bellu
foto Cosmin Andrei

Galerii inscrise

Videoclipuri


Detalii

 

  • Data - sambata 07 august 2010
  • Ora intalnire - 09.00
  • Loc intalnire - Afara, statia de metrou Eroii Revolutiei

Atentie,

sa aveti la voi ceva de acoperit capul si apa de baut

Istoric zona

Cimitirul Serban Voda (în limbaj popular "Cimitirul Bellu") este un cimitir din Bucuresti si unul din cele mai mari si mai faimoase cimitire din România. Este situat la intersectia Soselelor Giurgiului, Oltenitei, Viilor si Caii Serban Voda, mai exact în Piata Eroii Revolutiei. Cimitirul se întinde pe un teren donat administratiei în 1853 de catre baronul Barbu Bellu si a fost deschis în 1858.

 

Aici se gasesc monumente funerare de o frumusete aparte, sculpturi rare, adesea din marmura scumpa, care innobileaza aleile. Emil von Becker, Raffaello Romanelli, Karl, Carol si Frederic Storck, Oscar Han, Ion Mincu, Ion Georgescu, Dimitrie Paciurea, Ion Jalea, Corneliu Medrea, Milita Petrascu, Constantin Baraschi sunt numai cateva dintre numele artistilor ce si-au pus amprenta asupra locului, prefacandu-l intr-un adevarat muzeu.

mai multe despre cimitir la: http://www.crestinortodox.ro/reportaj/bellu-28-hectare-istorie-72264.html

Comentarii (13)

04 Aug 2010, ora 20:34
comentariu scris de Florica Jianu

parerea celor care au fost aici sa faca fotografie este ca este un muzeu in aer liber...simti pace, poezie, mister... cei care nu au fost si ideea de cimitir ii sperie, sunt reticenti ...va inselati crezand ca nu aveti ce vedea ! e mult pana intrati odata...veti reveni iar si iar... cateva foto facute acolo de mine: http://www.flickr.com/photos/florijianu/sets/72157613180043799/

06 Aug 2010, ora 18:02
comentariu scris de ana

Buna ziua. Am o intrebare...cam cat costa intrarea sau taxa de fotografiere? alte costuri mai implica excursia ? Multumesc anticipar!

06 Aug 2010, ora 21:08
comentariu scris de Andrei Bîrsan

Nu costa

08 Aug 2010, ora 10:13
comentariu scris de Ioana Tara

Acum sapte-opt ani am fost prima data in Bellu cu scopul pe care l-ati avut si dumneavoastra. De aici si curiozitatea cu care am urmarit realizarile imagistice pe care ati ales sa le urcati aici. Si ma incearca o uimire pentru lipsa de imaginatie si pentru haosul aratat in alegerea subiectelor sau compozitiilor. Ma batea gandul sa ma alatur grupului la un moment dat insa cu iesirea pe care ati avut-o acum m-ati convins sa nu o fac.

08 Aug 2010, ora 11:04
comentariu scris de Bogdan Suditu

@Ioana: Din pacate te-ai convins singura sa nu te alaturi grupului privind niste fotografii si neintelegand contextul. E simplu sa critici, desi, partial, criticile sunt corecte. Tocmai din motivul asta, avand in vedere creativitatea, imaginatia si ordinea pe care le-ai putea da grupului, e pacat sa nu incerci.

08 Aug 2010, ora 11:45
comentariu scris de Florica Jianu

ioana arata-ne si noua un link cu imagini facute de tine, sa ne facem si noi o idee despre creativitate si alegerea compozitiilor ? ai curaj ? hai sa te vedem ! un mesaj catre cei care au grija de bellu...ingerii sunt intai imbratisati apoi sugrumati de vita salbateca si iedera...va rugam ajutat-i sa scape de ea !

08 Aug 2010, ora 12:00
comentariu scris de mihaela petre

Pt Ioana Tara:Doresc sa va spun de la bun inceput ca in acest grup vin oameni pasionati de fotografie,sint si profesionisti insa majoritatea sint amatori. Scopul nu este neaparat sa facem fotografii de top(toti ne dorim acest lucru,insa cu rabdare vom realiza si acest lucru) ci scopul e acela de a cunoaste si redescoperi Bucurestiul.Totodata dorim sa aratam si alte imagini din Bucuresti nu numai cele care ne sint prezentate in presa,si asa cum stiti deja vine cine doreste aici fara nici o obligatie,nu doriti sa va alaturati-foarte bine.Cu toate ca fiecare are drept la o parere cred ca nu trebuie sa spuneti vorbe dure pt niste oameni care in ziua de azi reusesc sa faca totusi ceva foarte important si anume sa se intilneasca si sa faca ceva cu mult drag si pasiune:fotografie.

08 Aug 2010, ora 12:22
comentariu scris de Florica Jianu

voiam sa va povestesc ceva ce m-a impresionat pe mine in aceasta excursie foto... umblam singura teleleu printre cruci si ingeri de piatra...si auzeam o voce calda si prietenoasa...mi-am indreptat privirea intr-acolo sa vad cine cu cine vorbeste...si era un domn batran...singur, la un mormant...venise cu niste flori pe care le punea in apa (pe cruce era un nume femeiesc) si era vesel si povestea ceva...de parca ar fi fost auzit...si ascultat...

08 Aug 2010, ora 13:07
comentariu scris de Catalin Samoila

"Critici voi, cu flori desarte, Care roade n-ati adus E usor a scrie versuri Când nimic nu ai de spus." Criticilor mei de Mihai Eminescu O recomand cu caldura celor care nu stiu sa faca critica constructiva daca nu, sa se abtina cand nu au nici o realizare de consemnat (nu cer sa fie recunoscuti in domeniu!). Personal nu am participat pentru ca ideea de cimitir, are alte valori pentru mine si... poate ca nu ma incanta apropierea mortii :) Bravo asociatiei pentru inca o excursie, prilej de exprimare fotografica si de ce nu, pentru cei care pot sa o faca in cuvinte, sa scrie!

08 Aug 2010, ora 17:39
comentariu scris de Mihaela

Toate galeriile cu poze sunt superbe.Felicitari!si succes in continuare:)

08 Aug 2010, ora 22:25
comentariu scris de Voicu Boscaiu

Criticile pe care ni le aduce Ioana Tara arata ca politica (extrem de deschisa!) si obiectivele asociatiei noastre nu sunt suficient de clar prezentate pe site. Ar merita sa ne gandim la asta. Ioana, sunt convins ca esti un interlocutor bine intentionat si interesant! Ia, te rog, in considerare posibilitatea de-a participa la o “excursie-orasul”. Vei vedea ca merita!

09 Aug 2010, ora 20:57
comentariu scris de Andrei Bîrsan

interesant este ca sunt foarte putine fotografii la sectiunea portret

11 Aug 2010, ora 1:55
comentariu scris de Cornel Hlupina

Eu cred, si nu sunt bine documentat, ca pasionatii de fotografie nu iau in serios site-ul, asociatia noastra, drept una eminamente fotografica. E drept ca denumirea asociatiei obliga ca fondul principal de imagini sa fie ilustrativ, documentar, asumandu-ne cumva misiunea de depozitari ai prezentului, pentru generatiile viitoare. Eu personal nu pot marsa la stilul "vedere" decat daca trebuie sa acopere, obligatoriu, un procent de maxim 25-30% din imaginile postate cu ocazia fiecarei excursii. Poate ar trebui ca: 1) fiecare dintre cei care posteaza sa fie mai selectivi si sa aleaga cele mai deosebite imagini surprinse; 2) ar prinde prinde bine un top al celor mai bune imagini / excursie, obtinut prin votul participantilor; 3) sau crearea unei sectiuni de "fine-art" unde fiecare, pe "propria raspundere" sa posteze imagini despre care crede ca depasesc nivelul de ilustrativ-documentar.

Adauga un comentariu

Cautare