Trecut-au anii Top 50

Trecut-au anii Top 50

Galerii inscrise


Detalii

Draga prietene al Bucurestiului,

 

Cu totii avem acasa un album de fotografii cu noi si cu cei dragi. Din cand in cand il rasfoim si ne aducem aminte cu nostalgie de anumite momente din viata noastra.

 

Asociatia „Bucurestiul meu drag” va invita sa rasfoim impreuna expozitia „Trecut-au anii...” dedicata orasului nostru, o expozitie cu cele mai bune 50 de fotografii dintre cele 6 expozitii “Trecut-au anii...” realizate de asociatie in perioada 2009 - 2013.

Vom redescoperi atmosfera Bucurestiului secolului XX, al bunicilor, parintilor sau copilariei noastre, comparata cu cea din secolul XXI.

 

 

Detalii:

In perioada 16 iunie – 16 iulie 2014 te asteptam la Muzeul „Municipiului Bucuresti” pentru a vedea expozitia foto “Trecut-au anii...”. Cea de-a saptea editie va reprezenta un Top 50 dintre cele 290 de perechi de fotografii realizate pana acum.

Vernisajul luni 16 iunie ora 18.30 la Muzeul Municipiului Bucuresti

Fotografiile vechi provin din arhiva Muzeului „Municipiului Bucuresti”, si din arhiva lui Cezar Petre Buiumaci, pe cand cele actuale sunt realizate de membrii Asociatiei “Bucurestiul meu drag”. Cat priveste selectia fotografiilor, aceasta a fost realizata de Andrei Birsan si Mihai Petre.

 

Expun: Alex Dinu Serban; Andrei Birsan; Andrei Vocurek; Andreia Birsan; Antonio Gherdan; Claudiu Gilmeanu; Constanta Boroneant; Cornel Popescu; Cosmin Andrei; Crisanta Maciuceanu; Cristi Nyaguly; Cristin Dumitru; Cristina Dumitru; Cristina Stoica; Dan Moruzan; Dan Pop; Dan Sendroiu; Dan Togea; Daniel Vrabioiu; Dinu Lazar; Dorin Vasilescu; Dragos Plesuvescu; Eli Driu; Elisei Noata; Emil Popescu; Florica Jianu; Gabriela Mihaila; Gabriela Pieleanu; Ion Pirvu; Ionel Ionel; Ionel Onofras; Julia Kretsch; Lucia Spirea; Madalina Macovei; Mihaela Motaianu; Mihai Anescu; Mihai Anton; Mihai Petre; Mircea Raducan; Mirela Momanu; Nina Mihaila; Oana Boncu; Patricia Tanasescu; Radu Iacob; Roberto Iosupescu; Ruxandra Nastase; Serban Vornicu; Steluta Popescu; Teodor Nicolescu; Viorel Capruciu.

 

Vernisajul expozitiei va avea loc luni, 16 iunie 2014,de la orele 18:30, in curtea Muzeului „Municipiului Bucuresti”. Invitat de onoare va fi domnul Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti.

 

Ca si in celelalte sase editii ale expozitiei „Trecut-au anii...”, fotografiile care fac obiectul expozitiei au  fost tiparite cu tehnologie Epson: cu imprimanta Epson SureColor SC-S70610, folosind cerneala Epson UltraChrome™ GSX care pastreaza acuratetea culorilor, cu gradatii fine de nuanta.

Parteneri:

- Muzeul municipiului Bucuresti, www.muzeulbucurestiului.ro – gazda si fotografii vechi

- Cezar Petre Buiumaci http://orasulluibucur.blogspot.ro - fotografii vechi

- Doc Comm - designul banerului

- Epson www.epson.ro

- Nikon Romania www.nikonisti.ro

 

 

Parteneri media:

-          Radio Romania International www.rri.ro

-          B365 www.b365.ro

-          Modernism, www.modernism.ro

-          TV CITY www.tvcity.ro

-          Comunitate foto www.comunitatefoto.ro

 

Cu prietenie,

Asociatia “Bucurestiul meu drag”

 

Andrei Birsan

Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag.

0743.076.255

www.orasul.ro

 

 

Asociatia Bucurestiul meu drag - memoria vizuala a orasului www.orasul.ro

Merita sa descoperim pentru noi toti si pentru copiii nostri farmecul locului, oamenii si traditiile care l-au construit, care i-au definit spiritul si care, intr-un fel sau altul, interfereaza zilnic cu prezentul nostru. Prin excursii, expozitii si revista “Bucurestiul meu drag” promovam cunoasterea orasului, asa cum este el, cu bune si cu rele.

https://www.facebook.com/bucurestiulmeudrag

 

Muzeul Municipiului Bucuresti (www.muzeulbucurestiului.ro)

La sfarsitul lunii iunie 1921, Consiliul Comunal Bucuresti a aprobat propunerea primarului dr. Gh. Gheorghian de infiintare a „Muzeului Comunal Bucuresti”, la initiativa istoricului Nicolae Iorga.

Muzeul de Istorie Bucuresti a fost redeschis in localul actual la 23 ianuarie 1959, in ajunul centenarului Unirii Principatelor.

Personalitati de seama ale istoriografiei si cercetarii stiintifice au onorat directia muzeului: dr. George Severeanu, arheologul Dinu V. Rosetti, prof. George Florescu, prof. univ. dr. Panait I. Panait, dr. Vasile Boroneant si actualul director dr. Adrian Majuru.

 

Epson - www.epson.ro

“De Asociatia “Bucurestiul meu drag” ne leaga o prietenie mai veche nascuta din dorinta de a sprijini comunitatea fotografica din Capitala si de a oferi bucurestenilor expozitii de fotografie care sa ii inspire in dragostea si respectul fata de orasul in care traiesc. Ne bucuram ca putem fi parteneri, a saptea oara, ai expozitiei “Trecut-au anii...”, ale carei fotografii vor fi tiparite in colaborare cu Media Tech Services SRL www.mtsprint.ro  folosind imprimanta de mari dimensiuni Epson SureColor SC-S70610.”

 

Creator al celor mai cunoscute si apreciate imprimante destinate pasionatilor de fotografie si fotografilor profesionisti, Epson ofera acestora acces la cele mai recente tehnologii de procesare a fotografiilor digitale; mai simplu spus, le ofera acces la propria „camera obscura” pentru prelucrarea si imprimarea imaginilor in formate variate, de la 10x15 cm pana la 64 de inci. Imprimantele foto Epson care folosesc cerneala UltraChrome™ au o rezolutie de listare de pana la 5760 x 1440 dpi optimizata pe medii de tiparire adecvate, rezultand imagini clare in culori naturale si gradatii fine, pastrand un echilibru perfect al nuantelor de gri.

Prezent la nivelul tarilor europene in toate demersurile artistice majore care valorizeaza imaginea, brandul Epson se asociaza armonios atat cu lucrarile originale ale artistilor contemporani, cat si cu reproducerile artistice de cel mai inalt nivel. Partener in expozitii ale unor muzee celebre precum Luvru sau New Monaco, ori promotor al talentului artistic de secol XXI prin programe ca Digigraphie® (www.digigraphie.com), Epson se plaseaza in categoria „uneltelor” de expresie cel mai fidele intentiilor artistului de oriunde.

 

Nikon este martorul transformarii orasului tau www.nikonisti.ro.

Nikon este o companie japoneza din 1917, specializata in productia de echipamente foto.

Nikon este alaturi de Asociatia Bucurestiul Meu drag de peste 6 ani, timp in care am suprins transformarea orasului din toate zonele Bucurestiului.

Multe dintre fotografiile realizate in secolul XX au fost facute cu Nikon si multe din cele recente sunt facute de membrii Asociatiei Bucurestiul meu drag cu Nikon si reflecta cu fidelitate detaliile urbanistice.

 

Despre Doc Comm

Ambalajeevenimentedelansarecampaniideimaginesimpozioanepromotii

Pentruconsumatorimaterialepromotionalestanduricampaniidedirectmail

websiteuribrandingsirebrandingcampaniidemotivareaangajatilorpetrecerianuale

Asa cream noi la Doc Comm atitudini…..atitudini pozitive fata de brandurile si compania voastra.Comentarii (2)

30 Sep 2014, ora 20:26
comentariu scris de Ovidiu

Detin foarte multe vechi cu micul Paris, le am de la bunicul meu. Ma puteti contacta pe adresa de mail sa vi le ofer daca doriti sa le prezentati pe u blog sau un site personal.

02 Oct 2014, ora 12:54
comentariu scris de George

Anii trec si trec, vremurile se schimba, generatiile se perinda prin fata noastra la fiecare 10 ani, noi insa ramanem mereu tineri si in putere, dar simpli observatori ai fenomenului.

Adauga un comentariu

Cautare