Trecut-au anii...

Trecut-au anii...

Galerii inscrise

Videoclipuri


Detalii

 

Draga prietene al Bucurestiului,
 
In perioada 15-30 septembrie 2010 te asteptam la Muzeul Municipiului Bucuresti la expozitia foto “Trecut-au anii...”, te asteptam la o intalnire cu anii tineretii parintilor nostri prin imagini surprinse pe strazile orasului in anii ‘50-‘60. 
 
Noi, Asociatia “Bucurestiul meu drag”, Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Muzeul Municipiului Bucuresti si Art-Historia am adunat la un loc pentru aceasta inedita expozitie 40 perechi de fotografii care reprezinta instantanee ale Bucurestiului de acum 50-60 de ani puse fata in fata cu Bucurestiul actual.
Fotografiile vechi sunt din arhiva Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Muzeul Municipiului Bucuresti si Art-Historia, cele actuale sunt realizate de membrii Asociatiei “Bucurestiul meu drag”.
 
Curatorul expozitiei: Andrei Bîrsan
 
 
Multumim sponsorilor (EPSON, Doc Comm, Adobe, Dacora) care au facut ca aceasta minunata expozitie sa fie realizata cu softul si materialele cele mai bune.
Savoarea Bucurestilor se regaseste in cele mai fine detalii ale imaginilor, fotografiile fiind tiparite folosind tehnica imprimarii pe canvas satinat pentru utilizare outdoor (Epson Canvas), cu ajutorul imprimantei Epson Stylus Pro GS600. Imaginile sunt reproduse pastrand acuratetea culorilor, cu gradatii fine de nuanta. 
 
Designul expozitiei este realizat de Doc Comm.
 
Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 15 septembrie 2010, orele 18.00, in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti.
 
Invitat special:
Domnul prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc - Presedinte OAR Bucuresti
 
Fotografi Asociatia Bucurestiul meu drag:
Alexandru Corneanu
Andrei Birsan
Andreia Birsan
Antonio Gherdan
Bogdan A-Popei
Constanta Boroneant
Cornel Hlupina
Corneliu Munteanu
Crisanta Maciuceanu
Cristin Dumitru
Cristina Dumitru
Cristina Gheorghiu
Cristina Stoica
Dan Pop
 
Dan Togea
Daniel Vrabioiu
Dragos Oproiu
Emil Popescu
Florentina Rafaila
Florian Marin
Florica Jianu
Gabriela Mihaila
Ileana Ionescu
Madalina Macovei
Marana Pascovici
Marius Petrini
Mihai Petre
 
Mihai Trasca
Mircea Raducan
Mirela Momanu
Nik Constandache
Octavian Aanei
Petru Schiopu
Raluca Otopeanu
Roberto Iosupescu
Serban Vornicu
Sergiu Sfetcu
Teodor Nicolescu
Toni Frimu
Viorel Ion
 
Cu prietenie,
Asociatia “Bucurestiul meu drag”
 
Andrei Bîrsan
Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag.
0743.076.255
www.orasul.ro


Fotografii


Comentarii (6)

16 Sep 2010, ora 10:39
comentariu scris de Florica Jianu

am observat efectul pozitiv al expozitiei asupra trecatorilor, marea majoritate sunt placut impresionati, se opresc, se uita, discuta intre ei...

16 Sep 2010, ora 23:22
comentariu scris de KodakMoment

Am vizitat astăzi "expoziţia" agăţată pe gardul Muzeului Municipiului Bucureşti. Majoritatea imaginilor color tipărite cu imprimanta Epson Stylus Pro GS600 sunt deficitare la toate capitolele: încadrare (alegerea punctului de staţie), culori (aberante!), lipsă de claritate (multe dintre ele). O altă deficienţă a "expoziţiei" o constituie lipsa unei legende, a detaliilor legate de fotografia originală (o succintă prezentare a subiectului fotografiat). Curatorul "expoziţiei" nu a menţionat decât autorul imaginii color, locul fotografiat (general) şi imprimanta Epson Stylus Pro GS600. Am impresia că selecţia a făcut-o la modul "cine are o fotografie asemănătoare?", primul venit primul servit. Din păcate entuziasmul nu este un substitut pentru evaluarea critică şi estetică. Câteva dintre imaginile de pe banner sunt obturate de copaci sau de către cerşetorii care stau sprijiniţi de gard şi se agaţă de trecători. Nici o grijă, sponsorii sunt vizibili. Fotografiile din arhivele AGERPRES, Muzeului Municipiului Bucureşti şi Art-Historia mi-au plăcut atât din punct de vedere tehnic (calitatea imaginii este deosebită) cât şi artistic. :)

17 Sep 2010, ora 13:38
comentariu scris de Cristina DUMITRU

Ieri am trecut din nou pe la Universitate, impreuna cu Cristin. Am intalnit o familie cu ambii soti in jur de 50 de ani: se plimbau prin zona si fotografiau expozitia noastra. I-am intrebat cum li se pare. Au fost incantati sa intre in vorba: erau plecati din Romania de 23 de ani, stabiliti fiind in SUA. Au regasit acum Bucurestiul mult schimbat in bine, din multe puncte de vedere. Admirau si fotografiile noastre, mai ales ca dansii recunosteau multe locuri din vechile imagini ale Bucurestiului. Au fost placut impresionati de ceea ce au vazut pe gardul muzeului. Noi am fost si mai placut impresionati ca cineva care se intoarce in Bucuresti dupa 23 de ani are de spus numai lucruri bune (oare trebuie sa mergem in SUA ca sa spunem lucruri bune despre RO si despre Bucuresti?!).

17 Sep 2010, ora 21:26
comentariu scris de Liviu

Am vazut azi expozitia. Foarte tare! Bravo!

24 Sep 2010, ora 2:11
comentariu scris de leilana

îmi place foarte mult ideea, mi se pare fascinantă. :D

08 Oct 2010, ora 0:11
comentariu scris de artvisiona

Bravo! Felicitari pentru aceasta idee.A iesit foarte bine expozitia.Mi-a facut deosebita placere :o)

Adauga un comentariu

Cautare