Labyrinth-2014

Labyrinth-2014

Galerii inscrise


Detalii

EXPOZIȚIA DE FOTOGRAFIE “LABYRINTH”

EDIȚIA I : 28 IUNIE - 15 AUGUST 2014

Education Point dorește să includă în circuitul educațional și să promoveze arta fotografică, un mijloc de exprimare și educare personală, adresând o invitație tuturor fotografilor (amatori sau profesioniști) de a participa la prima ediție a expoziției de fotografie “Labyrinth”.


Vernisajul expoziţiei: sâmbătă 28 iunie 2014 – ora 18:30.

Locul vernisajului: Str. D.I.Mendeleev nr. 7-15, Sector 1, Bucureşti (la etaj).


Expoziția include 181 lucrări, propuse de 81 de autori şi împărțite în 5 secțiuni, și va fi expusă în perioada 28 iunie - 15 august 2014, într-un nou spațiu expozițional aflat în centrul capitalei, in Str. D.I.Mendeleev nr. 7-15, Sector 1, Bucureşti.

Alături de invitaţii speciali : Alexandru Crişan, Gina Buliga, Vlad Eftenie, Daniel Ilinca şi Sorin Onişor, expun: Adrian Bolboceanu, Adrian Mergiani, Adrian Pava, Albert Adrian Vrăbiuţă, Alexandru Cătălin, Alexandru Gavrilovici, Anca Tomoroagă, Anda Stăncescu, Andreea Chiru, Andreea Retinschi, Andrei Băicuş,  Andrei Bîrsan, Andrei Nichita, Andrei Ştefan, Bogdan Iacob , Bogdan Mosorescu, Bogdan Popa, Cătălin Nae, Christina One, Ciprian Cenan, Claudiu Păscalina, Cornel Petrescu, Corneliu Tănasă, Cristian Alexandru Andreescu, Cristian Anton, Cristian Borbeli, Cristian Bulugea, Cristian Todea, Cristian Popa, Cristina Bazar, Cristina Ţintă, Dan Mirică, Dana Popescu, Denis Malciu, Eduard Guţescu, Eli Driu, Elisei Noaţa, Eliza Breajen, Florin Stanca, Gelu Colt, George Alexandru, George Drăgoi, Ionuţ Hrenciuc, Ionuţ Maga, Isolda Zăvoianu, Iulia Herescu, Iuliana Olteanu, Larisa Cristea, Liliana Lazăr, Marian Mihai, Marius Abagiu, Marius Duţu, Marius Mihalache, Melania Logofătu, Mihai Gagiu, Mihai Ţuţu, Mirela Momanu, Neguţ Ana (RaZa), Nicu Buculei, Nicu Hoandră, Octav Drăgan, Oliver Merce, Paul Opriş, Radu Dumitrescu Elian, Radu Pătraşcu, Raluca Chipriade, Ramona Mitru, Rareş Dima, Răzvan Teodoreanu, Roşu Ioan Daniel, Sabin Prodan, Sebastian Vasiu, Simona Manolache, Ştefan Neagu, Victor Nisipaşu, Viorica Leafu.

Secțiunile pe care expoziția le include sunt:

URBANISM ȘI ARHITECTURĂ
- Fotografia de arhitectură în principal captează detaliile unui mediu construit, dar fără a se limita doar la prezentarea unor spaţii şi detalii arhitecturale, a spaţiilor interioare şi exterioare, sau a peisajului urban. Prin viziunea sa, fotograful poate oferi o prezentare în manieră proprie, transformând detaliile arhitecturale şi clădirile sau monumentele surprinse, în veritabile opere de artă fotografică.

În cadrul acestei secţiuni sunt expuse 30 de cadre, alături de cea a invitatului special al acestei secţiuni, Alexandru Crişan.

FOTOGRAFIE DE STRADĂ - Strada, acea scenăpe care se deruleazăteatrul vieții, surprinsăîn cadre alb-negru și color, în stiluri proprii ce oferăinstantanee în care privitorul poate descoperi un gest, o privire, o atitudine, o asociere sau pur și simplu viața de zi cu zi, de lângăel.

În cadrul acestei secţiuni sunt expuse 35 secvenţe fotografice, alături de cea a invitatului special al acestei secţiuni, Vlad Eftenie.

PEISAJ ȘI NATURĂ – Culori, forme şi texturi ale naturii din jurul nostru, surprinse în armonie sau în contrast, şi  în care elementele din cadru se completează pentru a transmite o poveste despre locul ilustrat în imagine. Cadre ce oferă o bogaţie de culori, care ne încânta ochiul şi ne transpun în mijlocul naturii.

În cadrul acestei secţiuni sunt expuse 35 fotografii, alături de cea a invitatului special al acestei secţiuni, Sorin Onişor.

PORTRET – Fotografiile incluse în aceasta secţiune reuşesc să transmită emoţii, detalii despre personalitatea, sau chiar starea de spirit a subiectului surprins. Dincolo de imortalizarea unei persoane într-un cadru, fotografia de portret surprinde expresii diverse, care sunt captate şi redate într-o manieră personală, printr-o viziune artistică.

În cadrul acestei secţiuni sunt expuse 39 portrete, alături de lucrarea invitatei speciale a acestei secţiuni, Gina Buliga.

FINE ART – Secţiunea aceasta acoperă un spectru larg de lucrări şi idei, de la fotografia clasică, în alb şi negru, până la prelucrările digitale generând cadre cu atmosferă aparte. Artiştii care prezintă lucrări în cadrul acestei secţiuni se pot considera poeţii fotografiei, aducând un plus de imaginaţie, sensibilitate, impact şi atmosferă prin cadrele propuse.

În cadrul acestei secţiuni sunt expuse 36 imagini, alături de cea a invitatului special al acestei secţiuni, Daniel Ilinca.

Organizatori și parteneri:

Education Point – un concept inovativ, elaborat şi structurat astfel încât sa poată pune la dispoziţia tuturor celor ce işi doresc o evolutie a calităţii personale, cu elementele şi argumentele necesare. Îşi propune să devină un centru educaţional şi cultural, adresându-se cursanţilor de toate vârstele, în vederea dezvoltării personale – www.educationpoint.ro

Asociaţia Bucureştiul meu drag- memoria vizuală a orașului : merită să descoperim pentru noi toți și pentru copiii noștri farmecul locului, oamenii și tradițiile care l-au construit, care i-au definit spiritul și care într-un fel sau altul interferează zilnic cu prezentul nostru. Haideți cu noi! – www.orasul.ro

AZERO- serviciul de print preferat de sute de firme şi persoane fizice. Documente de tip office, printuri CAD, fotografii de mari dimensiuni sau obiecte personalizate, tipărite şi livrate la timp, bine şi în buget. Business to business: printăm pentru companii. Serviciile, ofertele si procesele sunt optimizate pentru firme de inginerie, arhitectură, agenţii de publicitate si ONG-uri. Reduceţi cu 30% costurile de printare externalizând serviciile. Viteză şi calitate de neegalat: putem imprima mai multe zeci de mii de pagini in 24h. Sau 300 mp de fotografie, de fiecare dată la aceeaşi calitate. De fapt o facem zi de zi, de 8 ani. – www.azero.ro

TV CITY- prima televiziune dedicată în exclusivitate orașului București. Este cea mai importantă platformă de comunicare directă între bucureșteni și societatea civilă, autorități, ONG-uri, instituții de artă, cultură și învățământ, centre sportive și locuri de divertisment.  O televiziune regională ce are ca scop implicarea activă a comunității locale în proiecte culturale, educative, sociale, umanitare și sportive pentru dezvoltarea societății civile, a autorităților, instituțiilor și organizațiilor din București. TV CITY descoperă, susține și promovează adevăratele valori ale comunității prin transmiterea doar a informațiilor esențiale pentru locuitorii Capitalei - www.tvcity.ro

Romania Vie-o pagină de fotografie, o pagină care se adresează tuturor fotografilor profesionişti şi amatori din întreaga lume. Romania Vie doreşte sa unească în acelaşi loc pe toţi cei care sunt pasionaţi de această artă, atât profesionişti, cât şi amatori. Mai mult, această pagină publică lucrări (urbanism si arhitectură, fotografie de stradă alb negru şi color, fotografie de peisaj şi natură, portrete si fine art etc) realizate şi de fotografi străini precum şi de fotografi români aflaţi în afara graniţelor - https://www.facebook.com/pages/Rom%C3%A2nia-Vie/450196871723030?ref=br_tf

FOTO4ALL- a fost fondată în 2011 și a început ca o revistă online de fotografie, în format PDF, care oferă conținut viu, proiecte fotografice creative, prezentări de portofolii naționale și internaționale, sfaturi fotografice și abordari unice asupra fotografiei. În prezent înseamnă însă și creare de conținut în domeniul fotografiei pentru ebookuri și cărți de profil, organizare de expoziții, ateliere și evenimente fotografice, precum și o platformă de promovare a evenimentelor foto și culturale din România, fiind un partener important pentru grupurile și entitățile care activează în acest mediu - www.foto4all.ro

GRUPUL FILOS- a fost fondat în 2010 din pasiune pentru cultură și din dorința de a asigura un cadru profesionist pentru activitățile culturale organizate. Cu o experiență bogată în elaborarea și promovarea de proiecte inedite, de-a lungul timpului a reușit să organizeze numeroase evenimente culturale (expoziții, festivaluri, dezbateri, conferințe, școli de vară, workshopuri, editarea de carte în format tipărit sau digital etc). Domeniile principale de activitate sunt editarea de carte, organizarea de evenimente, creație grafică și design, fotografie - www.grupulfilos.ro

Photo Team Romania- Grup fotografic ce promovează în principal fotografia de stradă, prin intermediul diverselor proiecte și teme propuse, abordate prin viziuni fotografice diferite - www.phototeam.ro

Asociația EXPOSURE - promovare a artei și științei fotografice ca mijloc de comunicare, de apreciere a imaginii şi de realizare a unor schimburi culturale, oferind acces la informare, educație și dezvoltare artistică tuturor persoanelor interesate de fotografie, încurajând dezvoltarea personală, creativitatea, excelența și comportamentul etic în toate aspectele legate de activitățile pe care le va întreprinde.

Parteneri media:
www.modernism.ro, www.comunitatefoto.ro, www.foto-magazin.ro, www.B356.ro, www.PhotoMagazine.ro, www.foto4all.ro,www.tvcity.ro, www.phototsharp.ro, Delight foto studio



Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Cautare