Excursie vizuala in Bucuresti 1859_2009

Excursie vizuala in Bucuresti 1859_2009

Galerii inscrise

Nu a fost inscrisa inca nicio galerie foto pentru aceasta expozitie

Detalii

 

In cadrul "Luna 9 a Bucurestiului in Praga" Asociatia Bucurestiul meu drag participa cu doua expozitii foto (www.icr.ro/bucuresti550):

10 septembrie, joi – Expozitie „Excursie vizuala in Bucuresti 1859 – 2009”, Muzeul National de Istorie a Romaniei si Asociatia „Bucurestiul meu drag!”
Loc: Piata Teatrului National din Praga, Ora: 17.00
Invitati: Radu Coroamă (director, Muzeul National de Istorie a Romaniei), Andrei Birsan (presedinte, Asociatia „Bucurestiul meu drag!”)

12 septembrie, sambata – Expozitie „Bucuresti in patru anotimpuri. Diurn si nocturn”, Asociatia „Bucurestiul meu drag!”
Loc: Cafeneaua Krásný ztráty si sediul ICR Praga, Ora: 17.00

"Excursie vizuala in Bucuresti 1859 – 2009"
este o expozitie in aer liber formata din 32 panouri de 185 x 125 cm, asociatia a ilustrat pe 8 panouri perioada 1990-2009.

Am gandit plansele ca o metafora a vietii actuale, o metafora ce reda ce ne-a fost interzis in perioada comunista: comunicare libera, acces la informatie, o viata religioasa normala, un comert decent.

Primele doua planse fac trecerea de la revolutie la viata normala. Ele sunt cu fundal color, auriu ce reprezinta izbanda Revolutiei, la inceput cu framantari dar in final se ajunge la integrarea in Uniunea Europeana.

Celelalte sase planse simbolizeaza: presa libera, religia ortodoxa, viata normala in timp liber, coexistenta vechi-nou in arhitectura bucuresteana, un comert normal si in final monumentul dedicat Revolutiei romane.

Expozitia a fost realizata de: Andrei Birsan - coordonare si fotografii, Cristian Ivan - fotografii, Mihaela Motaianu - design si fotografii. Au mai fost folosite fotografii realizate de Lucian Muntean, Marius Grozea, Serban Vornicu.

Andrei Birsan
Presedinte Asociatia "Bucurestiul meu drag"
www.orasul.ro
0743.07.255



Fotografii


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Cautare