Noaptea Caselor 2

Noaptea Caselor 2

Galerii inscrise


Detalii

Data: sambata 26 septembrie 2014

Ora de intalnire: 17.30

Loc de intalnire: Magazinul Unirea, in fata la McDonald’s

 

Traseu:

Manasia Hub

Incubator 107

Visinii Hub

Colivia

Plantelor

Carol 53

Gradina Sticlarilor

Casa Lupu

Centrul Donici

Learning House

Avant Post

Cetatea Artelor

Metrou Piata Victoriei

 

http://noapteacaselor.tumblr.com/

“In ultimul timp, cele mai interesante chestii din Bucuresti se petrec prin case, conace si apartamente, unde s-au adunat comunitati care se joaca cu idei tot mai indraznete.

Cei care au avut initiative social-culturale s-au izbit de multe ori de autoritati ostile si un mediu social apatic. Dezamagiti, s-au retras in spatiul personal, la joburile de zi cu zi si la casele lor. Insa spiritul creativ a continuat sa lucreze in cerc restrans. Casele se transformau incet din dormitoare in mici centre culturale.

Fiecare dintre ele a ajuns focar de inovatie si de spirit liber, care injecteaza sens in vietile celor implicati. Impreuna pot face o retea culturala descentralizata, care sa umple golul lasat de institutiile oficiale si greoaie. E usor sa decapiteze un institut, dar o retea informala e foarte rezistenta cat timp comunitatile ei sunt vii.

Noaptea Caselor e o punte intre aceste comunitati. E un eveniment care da coerenta unui nou curent cultural. Mai personal, mai liber, mai eficient, mai misto.”

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Cautare