Berzei - Muzeul Satului

Berzei - Muzeul Satului

Galerii inscrise

Videoclipuri


Detalii

Detalii:

 • Data - sambata 10 aprilie 2010
 • Ora intalnire - 10.00
 • Loc intalnire - Statia de metrou Izvor, afara

Traseu:

 • Calea Plevnei
 • Str Berzei
 • Str. Buzesti
 • Ne tragem sufletul la Spring Time
 • Piata Victoriei
 • Biserica Izvorul Tamaduirii
 • Arcul de Triumf
 • Muzeul Satului

Comentarii (5)

11 Apr 2010, ora 6:04
comentariu scris de Corneliu Munteanu

Ieri. Scurta excursie pe traseul Podul Izvor-str. Berzei-Pta.Buzesti-Arcul de Triumf-Muzeul Satului. Strada Berzei-santier in lucru, P-ta. Matache - Buzesti, imobile in ruina, impresioneaza in special fostul cinema "Feroviar". Astazi este doar o ruina. Peretii exteriori ai cladirii este tot ce a mai ramas in picioare. Situate pe str. Buzesti, in apropiere de Piata Victoria, ruinele fostului cinema Feroviar amintesc de un bombardament. Vorbim despre o cladire istorica, construita in secolul 19, si a carei fatada, ramasa in picioare, are un farmec aparte. De altfel, toata zona Pietei Matache, piata care poarta numele celebrului negustor Matache Macelaru care taia carnea pe butuc pe la sfarsitul anilor 1800, este darapanata. Desi casele pot fi usor (in caz ca nu au fost deja) catalogate drept monumente de arhitectura. Nu neaparat pentru ca poarta o amprenta arhitecturala nobila, ci pentru ca ne arata un colt de Bucuresti negustoresc de secol 19. Inteleg ca dl. Oprescu are un plan de demolare a zonei, pentru largirea strazilor. Sigur, toti am vrea strazi mai largi. Insa nu cred ca solutia este sa darami cladirile vechi. Este un pret prea mare intr-un oras in care traditia si istoria au fost macinate de comunism. Uitati-va, cand treceti pe acolo, la fatada fostului cinematograf Feroviar. Mie imi aminteste de Bucurestiul interbelic si de un secol dupa care multi oftam. Cel in care orasul acesta era supranumit, poate pe nedrept, Micul Paris

11 Apr 2010, ora 9:25
comentariu scris de Cornel Popescu

O vorba veche zice ca e mai usor sa darami decat sa construiesti ceva. Asa ca felul in care arata si s-a transformat Bucurestiul in ultimii 20 de ani nu este diferit de modul in care am inteles noi, romanii, democratia. Respectul pentru orice (de la traficul rutier pana la grija fata de locurile in care traim) a disparut si din pacate nu cred ca se va intoarce prea curand. Asa cum de 5 ani autoritarile nu sunt in stare sa reabiliteze un centru vechi alcatuit din cateva strazi, sau cum de 10 ani nu s-au mai construit decat 2-3 statii de metrou, nu putem avea pretentia sa avem case consolidate cu o arhitectura refacuta sau strazi fara gropi. Din pacate Bucurestiul nu va ajunge sa arate ca Praga nici macar in 100 de ani. Sa profitam deci de dreptul pe care inca il mai avem si sa fotografiem ce a mai ramas in picioare din acest oras.

11 Apr 2010, ora 9:59
comentariu scris de Mihai Petre

Asfalt, praf si ruine, trist. Macar am avut parte de ceva lumina, nu foarte curata si aia.

11 Apr 2010, ora 18:45
comentariu scris de Adrian Margarit

Sesizam interesati contrastele de natura sa inspire fotograful! Excursia noastra si-a ales drum printre paragini, gropi si santiere, cat si printre spatii verzi, frumoase flori si un parc consacrat cu aspect, alei debarcader, ecluza si mobilier public reamenajate. Muzeul Satului l-am vazut deasemeni prin alt 'obiectiv', datorita unor momente umoristice create spontan. Amintesc aici doar despre ''Taranul care isi bate nevasta in batatura'',pentru ca probabil va amintiti mai multi de acesta, fiind deodata si un moment deosebit de intamplator incadrat in spatiul satesc original.

12 Apr 2010, ora 9:27
comentariu scris de Vulpea FOCS

Prieteni, cine DECIDE "fotografiile reprezentative"?. Multzumesc, cu sinceritate...

Adauga un comentariu

Cautare