Balcic

Balcic

Galerii inscrise

Videoclipuri


Detalii

Dragi prieteni,

cu ajutorul colegului nostru de Asociatie, Madalin Focsa, am intrat in contact cu d-nul Velin Neychev. Dansul este arhitect si un foarte bun cunoscator al orasului Balcic. Este dispus sa ne insoteasca duminica, 09 mai, intr-o plimbare prin oras, pentru a vedea si fotografia case si vile vechi din Balcic. De asemenea, dansul este cunoscator al peisajelor si punctelor "belvedere" din Balcic.
 
Tot din partea dansului avem si o invitatie de participare la o expozitie foto ce se va desfasura in Balcic, la Castelul Reginei, intre 25 - 27 mai 2010. La aceasta expozitie va participa si d-na Sion cu expozitia despre casele proiectate de Henrieta Delavrancea in Balcic. Aceasta expozitie a fost gazduita de MNAR anul trecut. Cateva detalii gasiti aici http://www.curierulnational.ro/Specializat/2009-08-12/Expozitia+Henrieta+Delavrancea-Gibory,+la+Muzeul+de+Arta
 
Dansul ne poate aduce fotografii din vechiul Balcic pe care, daca vom avea placerea, le putem reproduce in zilele noastre (cum am facut la expozitiile "Trecut-au anii") si de asemenea, daca dorim, i le putem trimite pe e-mail pentru a putea participa la expozitia despre care v-am amintit mai sus.
 
Asadar, programul zilei de duminica va fi putin modificat (avand in vedere intalnirea cu d-nul arhitect si faptul ca noi trebuie sa eliberam camerele la ora 12.00) dupa cum urmeaza:
 
08 mai 2010 (sambata):
 
07.00 - plecare din Bucuresti catre Balcic pe traseul: Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Varna - Kranevo - Balcic;
13.00 - sosire Balcic (traseul va dura cel mult 6 ore, cel putin 4 ore);
13.00 - 14.00 - cazarea si primirea camerelor: voi incerca sa am deja numerele camerelor fiecaruia pentru a sta cat mai putin timp in receptie;
14.00 - vizitarea Castelului si a Gradinii Botanice din Balcic (varianta 1);
19.00 - cina (prezenta si punctualitatea sunt obligatorii, am sa va spun mai tarziu de ce);
21.00 - fotografii de noapte in Balcic.
 
09 mai 2010 (duminica):
 
07.00 - 09.30 - mic dejun;
09.30 - 10.00 - ducem bagajele la autocare;
10.00 - intalnire la receptie cu d-nul arhitect sau vizitarea Castelului si a Gradinii Botanice din Balcic (varianta 2);
13.45 - intalnire la autocare;
14.00 - plecare spre Capul Kaliakra;
14.45 - sosire Capul Kaliakra;
16.00 - plecare spre Varna;
17.45 - sosire in Varna si vizitare Catedrala;
18.15 - plecare spre Bucuresti.
 
 
Dupa cum majoritatea dintre dvs. stiti, programul nu este obligatoriu pentru nimeni (doar prezenta la urcarea in autocare si orele stabilite sunt OBLIGATORII!!!!!). Cine doreste poate sta doar in camera de hotel, poate lipsi de la mesele din program, poate participa sau nu la activitatile propuse.
 
Va multumesc si daca aveti intrebari sau nelamuriri, va rog sa nu ezitati a ma contacta.
 
Cu drag,
Cristina DUMITRU
 
 
P.S. Iti multumim Cristina pentru organizarea excursiei si pentru rabdarea fata de nehotararile noastre
Andrei

Comentarii (7)

10 May 2010, ora 18:54
comentariu scris de tom

pare ca a fost o excursie pe cinste

10 May 2010, ora 20:36
comentariu scris de Andrei Bîrsan

Mi-a placut! O excursie cu de toate, Florica cu istoria Balcicului, Cornelus cu snoavele lui haioase, Roby cu umorul spumos, Sony cu recunoasterea fetzelor (nu la toti:)), Alex cu dansul ploii (care nu s-a lasat asteptata prea mult) si mai ales Cristina cu organizarea impecabila. Va multumesc pentru cadou, a fost o seara de neuitat. Nu ma asteptam sa fie asa de interesant la Balcic, felicitari bulgarilor, au cu ce sa se mandreasca, ansamblu de la Balcic este o minunatie care se dezvaluie la fiecare pas. Iar capul Kaliakra pe ploaie m-a dus cu gandul la cartile copilariei, cu grote si pirati, cum o fi iarna pe aici? Iti multumesc Cristina, Andrei

10 May 2010, ora 20:58
comentariu scris de IRINA VULCAN

EXCURSIE CU TEMA FRUMOASA SI EDUCATIVA PENTRU TOTI, SI IN SPECIAL PENTRU FORMAREA SI EDUCAREA FRUMOSULUI LA TOATE VARSTELE, INCEPAND CU ANDREEA, MEZINA GRUPULUI. ARE 8 ANI SI STIE SA CAUTE FRUMOSUL.

11 May 2010, ora 0:14
comentariu scris de Dan

Inca o expeditie reusita a unui grup de prieteni intr-un loc prietenos, cu ospitalitate europeana...dar care se incapataneaza sa vorbeasca numai bulgareste...desi ne-a complexat de lipsa...PET-urilor familiare...

11 May 2010, ora 10:06
comentariu scris de Doina

Excursia la Balcic a fost o surpriza frumoasa.M-am uitat de multe ori la poze cu Balcicul dar nu am reusit sa-i inteleg atractia.Trebuie sa te apropii mult pana sa descoperi in desisurile de pe dealuri minunatul parcal castelului reginei Maria, sa vezi stradutele in terase, pe care se insira case cu acoperisuri cu olane. Mi-a placut seriozitatea si daruirea bulgarilor de a intretine parcul si de a pastra parfumul locului (Regina Maria ocupa locul principal printre suvenirurile oferite). Mi-a parut bine ca am avut motive sa ii apreciez nu numai pe bulgari ci si pe ai nostri. Cristina, Cristin si Andrei au fost super cu organizarea acestei excursii.

13 May 2010, ora 16:41
comentariu scris de Cristina DUMITRU

Si mie mi-a placut foarte mult excursia foto la Balcic: in primul rand pentru ca am revazut locuri dragi mie, dar si pentru ca am avut alaturi un grup atat de mare de prieteni. M-am bucurat sa vad ca dupa excursie au fost postate fotografii extraordinar de frumoase, dar m-am bucurat si pentru ca toata lumea (nu cred ca gresesc) s-a simtit bine, s-a dansat, s-a ras. Va multumesc mult pentru aprecieri! De fapt acestea sunt incurajari pentru excursii viitoare: se anunta o vara plina, cu locuri minunate ce merita surprinse de obiectivul aparatului, dar si cu multa distractie.

13 May 2010, ora 21:51
comentariu scris de Ana-Maria Niculae

Oameni buni, sunteti siguri ca am fost in aceeasi excursie? Prin pozele voastre, Balcicul devine si mai fromos. Interesant este cate versiuni ale aceluiasi loc pot exista ... Regina Maria: "What is beauty, and where exactly does it reside? In line, feature, expression, colouring? In all these no doubt. Glorious music, or a perfect communion with Nature could make me realize God most profoundly; a magnificent view, a deep forest silence, a flower-filled garden, a glowing sunset, the sight of a storm at sea, gave me a clearer conception of the eternal than any religious ceremony."

Adauga un comentariu

Cautare