Primul an

Primul an

Galerii inscriseDetalii

Primul an din viața revistei Bucureștiul meu drag îl vom sărbatori printr-un numar tipărit.

Asociația Bucureștiul meu drag împreună cu Asociația Istoria Artei, beneficiind de sprijinul Ordinului Arhitecților din România, vă invită să vă bucurați de numărul aniversar 2012 tiparit.

 

Joi, 10 ianuarie 2013, de la ora 17:30, sunteți așteptați la Casa Ion Mincu din str. Arthur Verona nr. 19, să sărbătorim împreună primul an al revistei Bucureștiul meu drag. Gazdele, membrii Asociatiei Bucurestiul meu drag, vă vor face cadou revista tiparită si veți putea sta la un pahar de vorbă cu cei care au scris în revistă de-a lungul anului 2012.

Despre Revista Bucurestiul meu drag
O publicație manifest dedicată Bucureștiului, așa cum este el, cu bune și cu rele.
Revista dedicată vieții de zi cu zi a orașului, a istoriei și a locuitorilor, abordând domenii variate: obiceiuri, locuri, istorie, arhitectură, patrimoniu, artă, oameni și cultură urbană, toate într-o abordare cât mai vizuală.
În paginile revistei găsim un București așa cum a fost, cum este sau cum am vrea sa fie, vom descoperi atât partea luminoasă a orașului cât și cea întunecată.
Arhiva revistei 2012 http://www.orasul.ro/articles/view/revista-bucurestiul-meu-drag.html

Andrei Bîrsan
Președinte Asociația “Bucureștiul meu drag”
0743.076.255

Asociația Bucureștiul meu drag http://www.orasul.ro/
Promovează cunoașterea Bucureștiului prin excursii, expoziții, revista electronică Bucureștiul meu drag.
Merită să descoperim pentru noi toți și pentru copiii noștri farmecul locului, oamenii și tradițiile care l-au construit, care i-au definit spiritul și care într-un fel sau altul interferează zilnic cu prezentul nostru. Haideți cu noi!
 
Asociația Istoria Artei http://asociatiaistoriaartei.blogspot.com/
Timp de 2 ani s-a ocupat cu organizarea de ateliere de istoria artei pentru copii pentru ca din 2012 să se dedice proiectelor de istoria arhitecturii bucureștene. Organizează tururi ghidate și editează trasee urbane de arhitectură, un proiect de anvergură fiind cel dedicat arh. Cristofi Cerchez (1872-1955).
 
Ordinului Arhitecților din România http://www.oar.org.ro/ sau http://oar.squarespace.com/.
Ordinul Arhitecţilor din România este organizaţia profesionala înfiinţată potrivit prevederilor Legii nr. 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect, cu modificările şi completările ulterioare. Prin activitatea membrilor săi, O.A.R. are nobila misiune de a convinge pe orice beneficiar al serviciilor de arhitectură că acestea reprezintă, în primul rând, un act de cultură de interes public, cu implicaţii urbanistice, economice, sociale şi ecologice.
 
Casa Mincu
Construită în a doua jumătate a secolului al XIX, s-a aflat în proprietatea arh. Gaetano Burelly de la care a fost cumpărată în 1890 de arh. Ion Mincu (1852-1912). Împreună cu antreprenorul Iosef Piantini, acesta a reparat și remodelat anumite spații în 1890 și 1900. Văduva, Eliza Mincu, a apelat în 1914 la ucenicul soțului ei, arh. Simion Vasilescu, pentru a interveni la dependințe. În prezent, aici este sediul Ordinului Arhitecților din România.
 
Proiectul editorial a fost finanțat din taxa de timbru de arhitectură a Ordinului Arhitecților din România.

Comentarii (11)

07 Jan 2013, ora 9:31
comentariu scris de sorin bajan

la multi ani

07 Jan 2013, ora 12:56
comentariu scris de Sorin D.

Poate puteti sa indicati va rog, de unde de unde se poate cumpara acest numar aniversar? va multumesc. la multi ani!

07 Jan 2013, ora 13:22
comentariu scris de Andrei Bîrsan

Se distribuie gratis la lansare

07 Jan 2013, ora 16:51
comentariu scris de Sorin D.

Dl. Andrei, multumesc pentru raspuns. In afara de ocazia lansarii, este posibil ca revista sa fie obtinuta si in alt mod?

08 Jan 2013, ora 22:44
comentariu scris de Viorel Ion

Felicitari si la cat mai multe numere!

10 Jan 2013, ora 2:17
comentariu scris de costume sexy

La multi ani si la mai mare!

11 Jan 2013, ora 9:04
comentariu scris de sorina tache

Imi incerc norocul: a gasit cineva o pereche de ochelari? In holul casei?!?

11 Jan 2013, ora 13:33
comentariu scris de Voicu Sorin

Felicitari! La mai multe numere tiparite! Un mic articol: http://fotosorinvoicu.ro/3447/revista-bucurestiul-meu-drag-la-1-an-de-existenta/

11 Jan 2013, ora 20:11
comentariu scris de Theodor Vlad

Like

12 Jan 2013, ora 11:59
comentariu scris de Kiprian George

Excelentă idee cu această revista, să ne cunoască tot mapamondul nu degeaba Bucureștiul se numea micul Paris.Mulțumirii domnului preșdinte Andrei Bîrsan și tuturor colaboratorilor pentru alcătuirea revistei și la cît mai multe articole,fotografii despre acest frumos și vechi oraș București.

18 Jan 2013, ora 20:45
comentariu scris de altmarius

Am trait o viata (peste 50 de ani) in Bucuresti si mi-am dorit intotdeauna o revista de acest gen. O urmaresc de un an de zile pe internet, iar acum ma bucur sa detin si un exemplar tiparit. Multumesc, domnule Birsan pentru ceea ce faceti pentru memoria Bucurestilor.

Adauga un comentariu

Cautare