Pelerinaj de Florii în Bucuresti

Pelerinaj de Florii în Bucuresti
Foto: Alex Dinu-Serban

Galerii inscrise



Detalii

Pelerinajul de Florii

Mii de credincioşi au participat în această după amiază în Capitală la pelerinajul de Florii închinat Intrării Domnului în Ierusalim. Manifestările au început la ora 15:00 cu slujba Vecerniei oficiată la Biserica Mănăstirii bucureştene „Radu Vodă”, după care la orele 16:15 procesiunea formată din cei 600 de preoţi ai celor trei Protoierii din Bucureşti şi ai celor două din judeţul Ilfov, conduşi de Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Aceştia împreună cu mii de pelerini cu ramuri de stâlpări în mâini au plecat apoi în procesiune spre Catedrala Patriarhală, trecând pe la Biserica - Paraclis patriarhal „Sfântul Spiridon Nou” şi pe la Biserica „Sfânta Ecaterina”, paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti. Pelerinii au ajuns la Catedrala Patriarhală în jurul orelor 17:15 fiind întâmpinaţi de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de care s-au aflat Preasfinţitul Mihail, Episcopul Australiei şi Noii Zeelande, Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal şi Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal, alături de slujitorii Catedralei Patriarhale.

Patriarhul României le-a vorbit miilor de credincioşi veniţi pe Dealul Mitropoliei, din faţa Reşedinţei Patriarhale, despre importanţa şi sensul pelerinajului creştin: „Pelerinajul este o călătorie sfântă cu scop sfânt. Nu este o călătorie de plimbare, nu este un turism de curiozitate, nu este un exerciţiu de mişcare fizică pentru o circulaţie mai bună a sângelui şi nici o simplă aerisire de promenadă. Pelerinajul de Florii este o călătorie cu scop de căutare a sfinţeniei. Pelerinajul are totdeauna ca scop căutarea sfinţeniei din locurile sfinte, biblice”.

De asemenea Preafericirea Sa a subliniat faptul că pelerinajul este o mărturisire a credinţei: „Iată pelerinajul nostru de Florii este o mărturisire în comun a credinţei nu doar în interiorul bisericii, în interiorul zidurilor, ci şi în lume, în societate. Noi nu ascundem credinţa sub obroc pentru că ea este lumina vieţii, noi nu o impunem nimănui, dar o propunem în mod solemn şi luminos ca bucurie din bucuria lui Hristos cel Înviat din morţi.”
 

detalii: http://www.basilica.ro/ro/stiri/pelerinaj_de_florii_in_bucuresti.html


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Cautare