„Incheierea cursului” - Penitenciarul Jilava

„Incheierea cursului” - Penitenciarul Jilava

Galerii inscrise

VideoclipuriDetalii

 

Vernisajul expozitiei de fotografie „Incheierea cursului” - Penitenciarul Bucuresti-Jilava
marti, 16 august, ora 9.30, la Penitenciarul Bucuresti-Jilava,
 
Cornel Hlupina, membru al Asociatiei „Bucurestiul meu drag” si al Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania (AAFR) ne invita la vernisajul expozitiei de fotografie „Incheierea cursului de initiere in fotografie pentru persoane private de libertate” - Penitenciarul Bucuresti-Jilava, 2011.
 
Cursul de fotografie de la Penitenciarul Bucuresti-Jilava face parte dintr-un proiect cultural al AAFR in parteneriat cu Ministerul Justitiei - Administratia Nationala a Penitenciarelor. Acest proiect porneste de la un precedent creat de Mircea Anghel, cel care desfasoara de trei ani un curs de fotografie in cadrul Penitenciarului din Craiova. Desi se dorea a fi un proiect national, deocamdata Cornel Hlupina este singurul care a reusit sa-l implementeze, aici in Bucuresti. Penitenciarul Bucuresti-Jilava devine unul dintre primele penitenciare din tara, in care se tine un curs despre fotografie. 
 
Expozitia va cuprinde 16 fotografii realizate de participantii la curs, in perioada 6 ianuarie - 4 august 2011.
 
Structura cursului a cuprins o parte teoretica, in care s-au predat notiuni de tehnica fotografica pe film, compozitie si istoria fotografiei. Partea practica a insemnat cunoasterea aparatului de fotografiat, folosindu-se unul digital, din clasa „bridge”, precum si realizarea de fotografii de catre fiecare detinut in parte. 
 
Cornel Hlupina marturiseste ca: „S-au inscris initial 18 persoane, din care au incheiat cursul doar 15. Aceasta pentru ca intr-un astfel de loc, cursantii pot lipsi motivati din varii cauze: cumparaturi, vizita, carantina, curatenie, munca, consult medical, cercetari, interviuri TV. Sau pot parasi definitiv cursul pentru ca sunt „plecati pe cursa”, adica transferati la alt penitenciar. Pentru a castiga timp s-a fotografiat pe rand chiar si in timpul sedintelor teoretice. Apoi, gratie intelegerii conducerii penitenciarului, am putut iesi in afara salii de curs: in curtea de plimbare, in sala de sport, pe terenul de sport, in livada, in capela, la Fortul 13”.
 
Asociatia „Bucurestiul meu drag” www.orasul.ro, al carei membru este Cornel Hlupina, a sprijinit cursul de fotografie prin sponsorizarea tiparirii imaginilor expuse.
 
Vom putea fotografia si vizita Penitenciarul Jilava si Fortul 13.

Comentarii (2)

15 Aug 2011, ora 18:33
comentariu scris de Glodeanu Cristian

Vom putea fotografia? Fain! Multumim, Andrei si Cornel!!

18 Aug 2011, ora 9:27
comentariu scris de Nick Costandache

Felicitari...Dom'profesor

Adauga un comentariu

Cautare