Fotocronica

Fotocronica

Galerii inscriseDetalii

 

Fotocronica (discutii despre fotografia sec. XX)
 
Vineri, 10 decembrie 2010, ora 18:00, Asociatia „Bucurestiul meu drag” va organiza evenimentul „Fotocronica-discutii despre fotografia secolului XX”, la Muzeul Municipiului Bucuresti. 
 
Fotocronica este un proiect al Asociatiei „Bucurestiul meu drag”, este o cronica a fotografiei romanesti de ieri si de azi.
 
La prima intalnire vom discuta despre evolutia aparatelor foto pe film si despre fotografia romaneasca de dinainte de 1989.
 
Cuprinsul conferintelor din data de 10 decembrie 2010:
I „Despre aparatele fotografice pe film, de ieri si de azi
Invitat: Dinu Lazar

 

 

 

 

II „Aurel Mihailopol (7 iulie 1928 – 5 decembrie 1982) - creatorul poemelor optice”
 
II „Cum era sa fi fotograf inainte de 1989
Invitati: Francis Vaida si Jean Vasilescu
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Fotocronica reprezinta un indemn la cunoasterea istoriei fotografiei romanesti. Avem un trecut de care trebuie sa fim mandri, pe care trebuie sa-l cunoastem si sa il apreciem asa cum trebuie. 
 
Ne vom putea delecta cu o expozitie de aparate foto cu film Nikon din anii 1947-1970.
 
Numarul de locuri la conferinta este limitat, cei care vor sa partice sunt rugati sa trimita un email, cu subiectul: „Fotocronica” la adresa de email: [email protected],  termenul limita de inscriere este pana la data de: 8 decembrie 2010. 
Au prioritate membrii activi ai Asociatiei Bucurestiul meu drag.
 
Evenimentul „Fotocronica” este posibil datorita inimosilor Dinu Lazar, Francis Vaida, Jean Vasilescu, Dragos Valceanu, Viorel Capruciu cat si partenerilor nostri Muzeul Municipiului Bucuresti, Digital IT Consulting, Hostway si Epson. Parteneri media: Radio Romania International si Radio Romania Cultural. 
 
Cine are este invitat sa isi aduca aparatele foto cu film.
 
Pentru mai multe informatii: 
Elena Pelmus | Comunicator

Comentarii (10)

10 Dec 2010, ora 23:49
comentariu scris de KodakMoment

Felicitări pentru eveniment! Din păcate nu am mai prins loc. Mă așteptam să fie în sală mai mulți tineri, aș spune că ei sunt cei care trebuie să cunoască trecutul. Asta e, poate data viitoare. :)

11 Dec 2010, ora 13:28
comentariu scris de Adrian Marius Baicea

Chiar daca nu am fost in sala fizic, am urmarit cu placere de pe internet Fotocronica. Sper sa se mai organizeze asemenea evenimente si in viitor. Multumesc orasul.ro

11 Dec 2010, ora 14:59
comentariu scris de ileana ionescu

un eveniment deosebit de interesant si de placut! felicitari pt. initiativa! speram si la o editie viitoare.

11 Dec 2010, ora 19:27
comentariu scris de ducu

Felicitari domnului Barsan pentru ca a reusit sa organizeze acest eveniment, cu transmisie live pe Internet... pentru cei dintre noi care n-am putut ajunge si probabil n-am fi incaput cu totii in sala... Un plus acestor transmisii l-ar constitui probabil un microfon aditional care sa fie dat din mana in mana... Altfel, prezentarea domnului Lazar m-a lasat ca de fiecare data... mut. Felicitari tuturor ca faceti aceste evenimente posibile!

11 Dec 2010, ora 20:38
comentariu scris de Cristian Ion

cu adevarat un eveniment reusit ... o reala placere sa-i asculti pe Dinu Lazar, pe Francis Vaida si ceilalti, avem ce invata de la acesti oameni ... felicitari organizatorilor, asteptam cu interes si alte astfel de intalniri

13 Dec 2010, ora 12:53
comentariu scris de Viorel Ion

Felicitari organizatorilor si invitatilor!

13 Dec 2010, ora 21:51
comentariu scris de sergiu sfetcu

Mi-as dori sa avem cat mai des astfel de evenimente pentru cunoasterea trecutului, intelegerea prezentului si poate de ce nu - sa incepem sa ne gandim si la viitor

12 Apr 2011, ora 22:36
comentariu scris de alin

Exista pe undeva ceva postat din sectiunea despre Aurel Mihailopol? Sunt interesant sa cunosc mai mult si resursele pe net sunt ff limitate (daca nu inexistente). Multumesc,

13 Apr 2011, ora 19:23
comentariu scris de alin

Exista pe undeva ceva postat din sectiunea despre Aurel Mihailopol? Sunt interesant sa cunosc mai mult si resursele pe net sunt ff limitate (daca nu inexistente). Multumesc,

19 Apr 2011, ora 20:42
comentariu scris de alin

Ca sa-mi si raspund ceva: http://www.britishpathe.com/record.php?id=71317

Adauga un comentariu

Cautare