2 ani Revista Bucurestiul meu drag

2 ani Revista Bucurestiul meu drag

Galerii inscriseDetalii

A mai trecut un an din viata revistei Bucurestiul meu drag, din primavara, cu ajutorul echipei de la Geometry Global (Mihaela Bourceanu si Razvan Ludu), revista are o noua infatisare.

Asociatia Bucurestiul meu drag beneficiind de sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania, va invita sa va bucurati de numarul aniversar 2013 tiparit.

Miercuri, 04 decembrie 2013, de la ora 18:00, sunteti asteptati la Casa Ion Mincu din str. Arthur Verona nr. 19, sa sarbatorim impreuna al doilea an al revistei Bucurestiul meu drag. Gazdele, membrii Asociatiei Bucurestiul meu drag, va vor face cadou revista tiparita si veti putea sta la un pahar de vorba cu cei care au scris in revista de-a lungul anului 2013.

Despre Revista Bucurestiul meu drag

O publicatie manifest dedicata Bucurestiului, asa cum este el, cu bune si cu rele.

Revista dedicata vietii de zi cu zi a orasului, a istoriei si a locuitorilor, abordand domenii variate: obiceiuri, locuri, istorie, arhitectura, patrimoniu, arta, oameni si cultura urbana, toate intr-o abordare cat mai vizuala.

In paginile revistei gasim un Bucuresti asa cum a fost, cum este sau cum am vrea sa fie, vom descoperi atat partea luminoasa a orasului cat si cea intunecata.

Arhiva revistei  http://www.orasul.ro/articles/view/revista-bucurestiul-meu-drag.html

Parteneri:

- Ordinul Arhitectiilor din Romania

- Muzeul Municipiului Bucuresti

- Asociatia Istoria Artei

- Geometry Global

Andrei Birsan
Presedinte Asociatia “Bucurestiul meu drag”
0743.076.255
www.orasul.ro

 

Asociatia Bucurestiul meu drag www.orasul.ro

Promoveaza cunoasterea Bucurestiului prin excursii, expozitii, revista electronica Bucurestiul meu drag.

Merita sa descoperim pentru noi toti si pentru copiii nostri farmecul locului, oamenii si traditiile care l-au construit, care i-au definit spiritul si care intr-un fel sau altul interfereaza zilnic cu prezentul nostru. Haideti cu noi!

 

Ordinului Arhitectilor din Romania www.oar.org.ro sau http://oar.squarespace.com.

Ordinul Arhitectilor din Romania este organizatia profesionala infiintata potrivit prevederilor Legii nr. 184/2001 privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect, cu modificarile si completarile ulterioare. Prin activitatea membrilor sai, O.A.R. are nobila misiune de a convinge pe orice beneficiar al serviciilor de arhitectura ca acestea reprezinta, in primul rand, un act de cultura de interes public, cu implicatii urbanistice, economice, sociale si ecologice.

 

Asociatia Istoria Artei http://asociatiaistoriaartei.blogspot.com/

Timp de 2 ani s-a ocupat cu organizarea de ateliere de istoria artei pentru copii pentru ca din 2012 sa se dedice proiectelor de istoria arhitecturii bucurestene. Organizeaza tururi ghidate si editeaza trasee urbane de arhitectura, un proiect de anvergura fiind cel dedicat arh. Cristofi Cerchez (1872-1955).

 

Casa Mincu

Construita in a doua jumatate a secolului al XIX, s-a aflat in proprietatea arh. Gaetano Burelly de la care a fost cumparata in 1890 de arh. Ion Mincu (1852-1912). Impreuna cu antreprenorul Iosef Piantini, acesta a reparat si remodelat anumite spatii in 1890 si 1900. Vaduva, Eliza Mincu, a apelat in 1914 la ucenicul sotului ei, arh. Simion Vasilescu, pentru a interveni la dependinte. In prezent, aici este sediul Ordinului Arhitectilor din Romania.

Proiectul editorial a fost finantat din taxa de timbru de arhitectura a Ordinului Arhitectilor din Romania.


Comentarii (2)

11 Dec 2013, ora 17:21
comentariu scris de Viorel

Imi pare rau ca nu am reusit sa ajung... Felicitari pentru aceasta realizare!

27 Dec 2013, ora 18:43
comentariu scris de Razvan May

Eveniment extraordinar din toate punctele de vedere: locatie, paricipanti, atmosfera. Cu aceasta ocazie, unul din colegii-membrii, mi-a facut o fotografie in dreptul semineului, portretul maisrului Mincu fiind vizibil in spate. Doresc sa primesc fotografia pe care am uitat sa o solocit. Multumesc

Adauga un comentariu

Cautare