Pizza de București

Chiar dacă nu este mâncare românească aproape orice cârciumă din Bucureşti o are în meniu, de la vegetariană la carnivoră sau la cele mai exotice.
Hai să zicem că Bucureştiul este o pizza, dar de care?

- să fie o margherita numai cu sos de roşii şi Mozzarella, nu cred, prea plicticoasă
- poate una vegetariană, nici chiar așa ... prea moale, prea intelectuală, noi suntem Mitici ...
- diavola (salam, cârnaţi şi chilii) parcă începem să ne apropiem
- paesana/rustica (şuncă, cârnaţi şi ceapă) ne place, ne place, da dar nu recunoaştem, suntem ORĂŞENI, asta-i mâncare de țărani
- quattro formaggi (mozzarella, brie, schwitzer şi brânză gorgonzola), buna-i dar cam miroase ...
- quattro stagioni (şuncă, salam, măsline, ciuperci), dacă era sei stagioni mergea perfect cu cele 6 sectoare ...

Eu cred că Bucureştiul este Pizza Suprema, are din toate, este o quattro stagioni împănată pe ici colo cu gorgonzola (prin unele zone cam prea mult), ceapă sau cu ardei iute.

Toate aceste ingrediente s-au integrat perfect, convieţuiesc în armonie şi se completează una pe alta, dau farmec Bucureştiului.

Asta face ca Bucureştiul să fie tot timpul fascinant şi imprevizibil, străbătându-l niciodată nu te vei plictisi. Vei trece de la salam la şuncă sau la ceapă mai repede decât treci când mănânci o pizza, sau din contră, le vei ignora cu desăvârşire, fie din obişnuinţă, nemaisimțindu-le, fie înlăturându-le.

Ce face o pizza bună este diversitatea de arome aşa că ar trebui să învăţăm să acceptăm tot ceea ce ne înconjoară, fie ele bune sau rele şi să ne bucurăm de ce avem. În loc să bombănim zilnic lucrurile care nu ne convin am putea să încercăm să le apreciem. Probabil s-ar mai tăia din frustrarea de orăşean care doreşte să îşi arate statutul… sau poate nu?

Andrei Bîrsan, iunie 2012

Comentarii (21)

08 Jul 2012, ora 3:20
comentariu scris de eva

Da, Pizza de Bucuresti, dar cu ce o uzi (Q) Comparatia asta nastrusnica imi face placere,ma face sa rad, mai ales ca n-am vazut orasul de douazeci de ani.

11 Jul 2012, ora 21:52
comentariu scris de Iulia

Bucurestiul seamana mai mult cu o ... shaorma.

18 Jul 2012, ora 13:42
comentariu scris de loredana

Frumoasa personificarea Bucurestiului :)) cu o pizza

01 Aug 2012, ora 11:44
comentariu scris de ford

merge si o pizza

13 Aug 2012, ora 11:15
comentariu scris de cartusel

subscriu Iulia o shaorma cu de toate...:)))

23 Aug 2012, ora 17:49
comentariu scris de Nicu Buculei

acum citiva ani in preajma craciunului Jerry's scosese o specialitate de sezon: pizza cu sarmale. gindindu-ma la ea, zic ca daca Bucurestiul ar fi o pizza, atunci ar fi... Pizza cu mici si bere (ca fapt divers, am vazut o data in Piatra Neamt "miciburger")

26 Aug 2012, ora 9:34
comentariu scris de Andrei_P

Parca am mai citit undeva o comparatie similara, dar nu atat de simpatic dezvoltata.

05 Oct 2012, ora 8:55
comentariu scris de ratoiu

aş răspunde bucuros întrebării, însă mă tem că nu mi-ar fi publicat comentariul. à bon entendeur, salut!

18 Oct 2012, ora 15:02
comentariu scris de Mugur Ionescu

sa fie cu margarita

25 Oct 2012, ora 16:20
comentariu scris de avioane cu telecomanda

este pizza cu sarmale... cum aveau cei de la jerry's...mai caracteristic de atat nu exista.

01 Nov 2012, ora 13:43
comentariu scris de Confiential

Chiar ca e o comparatie inteleapta. Si in Bucuresti treci prin toate, asa cum se ingeamana gusturile intr-o pizza.

04 Nov 2012, ora 12:27
comentariu scris de Violeta M.

Nu m-am gandit niciodata la Bucuresti ca la o pizza, dar e o idee buna. E ca pizza Quattro Stagioni: cum schimbi felia, se schimba peisajul. Pe felia Drumul Taberei, de pilda, sunt caini multi, gropi si noroi.

20 Nov 2012, ora 10:09
comentariu scris de Raluca

E un fel de pizza cu paine :)

03 Dec 2012, ora 14:10
comentariu scris de shop

Pizza bling. Sa aiba un ghiul in mijloc.

08 Dec 2012, ora 16:11
comentariu scris de reparatii frigidere

cred ca mai degraba Bucurestiul este un ghiveci :)

08 Dec 2012, ora 16:12
comentariu scris de reparatii frigidere

da, shaorma cu de toate sau ghiveci calugaresc

08 Dec 2012, ora 16:13
comentariu scris de reparatii frigidere

mai bine ar fi o mamaliga traditional romaneasca

10 Dec 2012, ora 11:40
comentariu scris de producton

O pizza cu tochitura de porc, ca tot a venit iarna.

14 Dec 2012, ora 11:06
comentariu scris de Tipografie

Una cu de toate :))

24 Jul 2013, ora 12:41
comentariu scris de Maira

Sau o varza calita

29 Aug 2013, ora 16:23
comentariu scris de Andreea

Un oras aflat la intersectia atator culturi, valaho-turco-europeana, merita si un covridog, care mai nou poate fi cu branza sau doar cu clasicul crenvurst, zilnic ma uimeste inventitatea romanului. Cred ca aceasta natie merita premiul intai intre natiile europene la capitolul diversitate si inventivitate! Suntem fruntasi!

Adauga un comentariu

Cautare