Articole

Sony NEX-5, inceputuri

De mult timp vroiam un aparat foto mic dar cu senzor mare, un aparat gen Leica, Zorki, FED. In mai 2010 a aparut Sony NEX-3, NEX-5 cu senzor APS. Nu au aerul clasic si prestanta unui Olympus Pen dar au senzorul mare si o calitate a corpului de invidiat.

In zilele noastre, ianurie 2011, Sony NEX-5 cred ca este cea mai buna alegere pentru fotografia de strada: corp mic, senzor mare, ecran rabatabil, calitate foarte buna a fotografiilor la sensibilitate mare.

Fotocronica - secolul XX

 

Domnul Francis Vaida a pus o întrebare care ne-a luat pe toţi prin surprindere: „Nu aţi cumpărat cartea Istoria Fotografiei Româneşti, nu? Nu aţi găsit-o, nu?”

Tăcere în sală...

Eu unul am început să mă gândesc de unde până unde această carte...

„Nu aţi găsit-o pentru că nu a scris-o nimeni!” veni răspunsul din partea domnului Vaida.

Vernisaj Bucurestiul in alb si negru

Noi, Asociatia “Bucurestiul meu drag”, impreuna cu Libraria Carturesti  (librarie.carturesti.ro/) va invitam sa vedeti un Bucuresti clasic si elegant prezentat în 56 de fotografii alb-negru realizate de membrii asociatiei noastre. Nu suntem profesionisti dar ne place sa fotografiem si mai ales sa fotografiem Bucurestiul nostru drag.

Fotograful din Cismigiu

Fotograful din Cismigiu este de ani de zile un reper la fel de sigur pentru bucuresteni ca si Buturuga. Nea Costel a implinit 65 de ani de cand sta pe aceeasi banca, de pe aceeasi alee, langa coana Leana, vanzatoarea de seminte. El si-a luat in primire locul in parc pe 21 septembrie 1937, la 12 ani si jumatate, cand a intrat ucenic la un fotograf.

Bucurestioara si Preziosi

Acest pârâu este cel mai cunoscut afluent al Dâmboviţei şi apoape orice bucureştean a auzit de el. Ceea ce nu ştiu marea majoritate a oamenilor este că acest pârâu nu prea mai exista (ca prezenţă vizibilă şi supraterană- ca să zic aşa) în a doua jumătate a sec. al 19-lea. Practic nici un plan al Bucureştilor nu prezintă cursul Bucureştioarei. Nici măcar planul Borroczyn din 1847.

Worldwide Photowalk

Anul acesta Asociatia Bucurestiul meu drag a participat la Worldwide Photowalk. 

Metafizica fotografiei

Camera digitală a democratizat cu totul fotografia, punând-o la îndemâna oricui se simte interesat, Şi foarte mulţi sunt şi vor fi tot mai interesaţi. De ce oare?

Unde era Muzeul Simu?

Majoritatea iubitorilor istoriei Bucurestilor au auzit de Muzeul Simu, construit in forma de templu antic. Localizarea lui e realtiv cunoscuta; undeva prin fata pe la blocu ONT si Eva. Cu ajutorul catorva poze de epoca si a suprapunerii planurilor vechi peste cele noi, am identificat cu certitudine locul unde s-ar afla temeliile muzeului Simu.

Muzeul Simu

BERZEI – BUZEŞTI

Strada BERZEI – Strada BUZEŞTI
prof. dr. ing. Lucian Raicu

 
Berzei iunie 2007Strada Berzei leagă Calea Plevnei de Calea Griviţei.
Această stradă s-a numit şi „Uliţa Buturugarilor“, deoarece pe aici treceau carele cu buturugi rămase după tăierea pădurilor din jurul Bucureştiului.

Berzei iunie 2007

Casa Scânteii

Combinatul Poligrafic „Casa Scânteii“ (complexul „Casa Scânteii“) a fost construit în perioada 1949 – 1956, după planurile arhitecţilor Horia Maicu, Nicolae  Bădescu, Mircea Alifanti, Marcel Locar, L. Staadeker ş.a. Combinatul poligrafic a fost pus parţial în funcţiune în 1951.

Pagini: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Cautare